Peräpään valvoja: Miltä maistuu punamulta, Vapaavuori?

Siekkilän Huru-Ukkojen lentopallojoukkueen perustajiin lukeutuneen Tauno Rehnin pelipaita n:o 30 luovutettiin viime maanantaina Olli Rehnille (n:o 62). Huru-Ukkojen perustajista olivat seremoniassa Juhani Penttinen, Pentti Peitola ja Raimo Rekikoski sekä hieman nuoremmat pelimiehet Pekka Waris, Kari Manninen, Leo Tarssanen ja Voitto Hotari. (Kuvasi nykyinen pelimies Antero Heikkinen).

Suomen toiseksi kokenein lentopallon harrastajaporukka pelaa muuten Mikkelissä. Neljä vuosikymmentä sitten Siekkilässä asuneet Pentti Peitola, Tauno Rehn, Raimo Rekikoski ja Juhani Penttinen pyysivät ja saivat salivuoron Siekkilän rehtorilta Seppo Häkkiseltä, josta tuli myös perustajajäsen.
Nykyään Karkialammen kuntotalossa pelaavat Huru-Ukot luovuttivat MP:n juhlaseminaarin puoliajalla Olli Rehnille hänen isänsä Taunon pelipaidan. Pelipaitaprojektista kertynyt muutaman satasen ylijäämä luovutettiin tsunamin hätärahastoon.

Oppia lobbaamisesta voisi ottaa mikkeliläiseltä OiOi Oy:ltä, joka kaappasi Markku Kakriaisen avulla MP:n seminaarissa maanantaina puhuneet huippuvaikuttajat Olli Rehnin, Ari Lahden, Vesa-Pekka Kangaskorven ja Juha Malisen hetkeksi omaan käyttöönsä
OiOi esitteli herroille Kalevankankaalla Sport Forumissa KickIt-jalkapallosimulaattoriaan, joita on jo käytössä Suomessa ja Ruotsissa. Seuraavaa laite matkaa Kiinaan Shanghaihin.
Vuorovaikutteinen, digiohjattu KickIt tarjoaa vaikkapa puolessa tunnissa juniorille satoja kosketuksia palloon. Normaalissa harjoituksessa niitä tulee samassa ajassa korkeintaan kymmeniä.
– Herrat pitivät näkemästään, ja ainakin Rehnin ja Malisen jalat syyhyivät kokeilemaan laitetta, kertoo OiOi:n markkinointijohtaja Olli Marjalaakso.

MP:n seminaarissa
maanantaina puhunut urheilumesenaatti Ari Lahti on sijoittanut KuPSiin tiettävästi yli 10 miljoonaa euroa omia rahojaan.
– Jotkut sanovat, että autourheilu on kallista, mutta he eivät ole kokeilleet jalkapalloa, Lahti naureskeli.
Osataan sitä Mikkelissäkin. Kaksi vuotta sitten Jukka Toivakka kertoi Mikkeli Kaupunkilehden haastattelussa, että hän panostanut Jukureihin 2 miljoonaa euroa.

Kuka on seuraava Euroopan keskuspankin pääjohtaja? Se on kysymys, joka kutkuttelee etenkin Mikkelin torilla. Kärkiehdokkaita ovat nimittäin sekä Suomen Pankin nykyinen pääjohtaja Olli Rehn (Mikkelin yhteiskoulu) että ex-pääjohtaja Erkki Liikanen (Mikkelin lyseo).
On siellä toki joitakin muitakin kuin mikkeliläisiä ehdolla, mutta uusin, vakavasti otettava spekulaatio nostaa Rehnin koko kisan ykkössuosikiksi syksyllä eläköityvän italialaisen Mario Draghin paikalle. Arvion teki yhdysvaltalainen arvostettu Politico-verkkolehti pari viikkoa sitten.
Politico listaa Rehnin lukuisat vahvuudet, mutta muistuttaa myös yhdestä mahdollisesta heikkoudesta. Epäilijät näet pelkäävät, että Rehn voi olla enemmän poliitikko kuin ekonomisti, mikä olisi hankala juttu keskuspankkiirille.

EKP:n pääjohtaja on kenties vaikutusvaltaisin EU-virkamies, jonka palkkaus on sitä myöten. Pari vuotta sitten pääjohtajalle maksettiin 386 000 euroa.
Suomen Pankin pääjohtajan peruspalkka oli samaan aikaan 260 571 euroa.

Loppuun kuulumisia somesta:
Mies ei ollut liittynyt Facebookiin, mutta huuteli sen sijaan kadulla tuntemattomille ihmiselle, mitä oli syönyt, miten oli nukkunut ja mitä kotiin kuului.
– Olen saanut jo kolme seuraajaa, joista yksi on poliisi ja kaksi muuta näyttävät hoitajilta, kehaisi kaveri innostuneena.