Peräpään valvoja: Mikkelin brandy kirkastui Lappeenrannan yössä

Kaupunginjohtaja Timo Halonen promovoitiin tohtoriksi Lapin yliopistossa viime viikolla.

Suomalainen virkavalta ei hevin hötkyile. Vahva näyttö vanhasta viisaudesta saatiin kansainvälisessä suuronnettomuusharjoituksessa Mikkelin Hallitustorilla keskiviikkona.
Mikrofonin varressa ollut harjoituksen johtaja, Etelä-Savon pelastuslaitoksen pelastuspäällikkö Jyri Silmäri puhui tasaiseen turvalliseen tapaansa satapäiselle, osin kansainväliselle kuulijajoukolle. Hän eikä hämääntynyt, vaikka jokin englannin sana ei heti muistunut mieleen.
– Mikä on koostumus englanniksi, Silmäri hän kysyin vieressä olevilta ja jatkoi puhetta kuin mitään ei olisi tapahtunut.
Hyvä Jyri, loistavaa simultaanitulkkausta.

Myös Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen on hiljakkoin kunnostautunut. Hänen nimittäin promovoitiin tohtoriksi Lapin yliopistossa viime viikolla.
Halosella ei ollut yhtään hassumpaa seuraa Napapiirillä, sillä kunniatohtoriksi promovoitiin Monacon ruhtinas Albert II.
Oikeusministeri Antti Häkkäsen puoliso Henna Maria Pajulammi puolestaan promovoitiin oikeustieteiden tohtoriksi.
Akateemisen perinteen mukaisesti tapahtumia oli neljän päivän aikana, mutta Halonen ehti osallistua vain kahtena päivänä päätapahtumiin. Promovoidun tohtorin tunnusmerkit, hattu, miekka ja diplomi luovutettiin promootioaktissa.

Halonen väitteli syyskuussa 2016 aiheesta Maineella menestykseen – mainetyö kaupunkiseudun kehittämisen välineenä kolmella kaupunkiseudulla.
– Promootio on akateeminen, arvokas ja ainutkertainen juhlatilaisuus, joka tavallaan huipensi koko opiskeluhistoriani ja erityisesti 2009 alkaneen väitöskirjan kirjoitusvaiheen, Halonen sanoo.
Halonen sanoo, että aikanaan aloittaessaan väitöskirjatyötä, hän tavoitteli sellaista lopputulosta, jota voidaan luontevasti soveltaa käytännön työelämässä.
– Nyt kun väitöskirjan valmistumisesta on kulunut kaksi ja puoli vuotta, koen onnistuneeni. Olen saanut kertoa aiheestani useissa kymmenissä tilaisuuksissa, 200 painetun väitöskirjan lisäksi väitöskirja on jo ladattu sähköisesti yli 1500 kertaa. Näin tutkimukseni on jo tavoittanut tuhansia asiasta kiinnostuneita. Promootiojuhlallisuudet olivat tavallaan palkinto tästä tehdystä työstä.

Yksi pitkä työura eteläsavolaisessa yritysmaailmassa lähestyy päätöstä. Etelä-Savon Yrittäjien pitkäaikainen toimitusjohtaja Mirja Haavikko on kutsunut ystävät ja yhteistyökumppanit koolle 27. kesäkuuta muistelemaan yhteisiä vuosia.
Haavikko aloitti muistelun jo hauskassa kutsussa, jossa hän palaa vuoteen 1987, jolloin tuli nykyiseen tehtäväänsä. Tosin työnantaja oli tuolloin nimeltään Mikkelin Läänin yrittäjät.
Suosituimmat automallit olivat tuolloin kuulemma Nissan Sunny, Toyota Corolla ja Lada 1200.
Kovin paljon ei muutosta ole tapahtunut, sillä vuonna 2019 kärjessä ovat Nissan Quasghai, Toyota Yaris sekä Skoda Octavia.