09.05.

Juhlat käyntiin komeasti

MP:n maanantaisen juhlaseminaarin puhujakaartiin kuuluivat päävalmentaja Juha Malinen (vas.), Suomen Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti ja konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi. (Kuva: Antero Heikkinen)

Suomen Palloliiton ja KuPSin puheenjohtajan Ari Lahden mukaan suomalaisen jalkapallon tulevaisuus on seuroissa ja junioreissa. Hän puhui maanantaina MP:n 90-vuotisseminaarissa Mikaelissa.
– Tämä näkyy palloliiton tulevissa panostuksissa, jotka ovat vahvasti seuratyössä, sanoi Lahti, joka kiitteli, että sai puhua heti nuoruutensa idolin Matti ”Lane” Vanhasen jälkeen.

Lahti näki suomalaisen jalkapallon olevan nosteessa, jonka hän toivoo vihdoin vievän arvokisoihin saakka. Toinenkin toive hänellä oli.
– Toivottavasti MP:n ja KuPSin Savon Derby nähdään Veikkausliigassa ennen MP:n 100-vuotisjuhlia.

Sanomalehti Länsi-Savon uusi isäntä, mediatalo Keskisuomalaisen konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi ruoti urheilujournalismia, jolta hän toivoi hieman nykyistä terävämpää vahtikoiran roolia.
– Joskus urheilutoimittajat suhtautuvat urheiluun liiankin fanaattisesti. He voisivat nostaa vielä enemmän esiin tärkeitä ja vaikeita aiheita dopingista sopupeleihin, sanoi Kangaskorpi, joka muisteli monia lapsuuden matkoja Jyväskylässä katsomaan MP:ssä pelanneiden kuulujen sukulaispoikien otteluita.

MP:n oman miehen Suomen pankin pääjohtajan Olli Rehnin ura on jatkunut Helsingissä FC Soppa -nimisessä potkupalloseurassa, jolle jalkapallo ei ole ykkösasia.
– Jalkapallon kautta avittamme muun muassa maahanmuuttajien sopeutumista.

Suomen talouskasvun Rehn arvioi jatkuvan, joskin hieman koettua vaimeampana.
– Myönteiseen kehitykseen ovat vaikuttaneet kiky, suhdanteet, työllisyyden paraneminen ja uudet yritykset, pääjohtaja summasi.

Tapio Honkamaa

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.