Elämä janottaa hauskuuttaa Naisvuorella

Naisvuoren miljöö on Mikko Kiviselle entuudestaan tuttu. (Kuva: Antero Heikkinen)

Teatterin moniottelija Mikko Kivinen palaa Mikkelin Naisvuorelle ensi kesäkaudeksi.
Kivinen ohjaa Elämä janottaa kesäteatteriesityksen. Hän on käsikirjoittanut maalaiskomedian yhdessä Tapio Liinojan kanssa. Musiikki kulkee Lapinlahden Lintujen sävelin.
– Luvassa on ihan varmasti hauska tarina. Kielenkäyttö on aika reipasta, mutta sopii kohtuullisen hyvin kaiken ikäisille kesäteatterin ystäville.

Rooleissa nähdään Mikkelin teatterin Tuuli Anikari, Marjaana Viitanen, Vintte Viitanen ja Aapo Oranen sekä Petrus Kähkönen, joka viime talvena ilahdutti Helsingin kaupunginteatterissa ja ensi talvena näyttelee

Kivinen veti näytelmän ensimmäisen harjoitukset torstaina. Ensi viikolla näyttelijät ja muu kesäteatterin projektiryhmä treenaa lauluja ja tansseja.
Naisvuorelle Kivinen ja koko tiimi sonnustautuu 3. kesäkuuta ja harjoittelee aidossa miljöössä lähes päivittäin.
Elämä janottaa saa kolmannen ensi-iltansa juhannuksen jälkeen perjantaina 28. kesäkuuta.
Kantaesitys toteutui Hämeenlinnassa pari kesää sitten. Viime kesänä näytelmä nähtiin Äänekoskella.

Elämä janottaa esityksen asetelma on klassinen: Nuori kaupunkilaispoika Morgan lähetetään maalle kesätöihin. Pitäjässä on kylän isoin pohatta Johansson, tämän kaunis tytär Aino, kylän moporyhmä, ja kylän vuoden päätapahtuma eli kyläjuhlat tulossa.
Suistuuko kaupunkilaisen elämä raiteiltaan maaseudulla? Kuka löytää tosirakkauden? Kaikilla tuntuu olevan jotain salattavaa, mutta kenellä kyläläisistä on suurin salaisuus?

Naisvuoren kesäteatterissa Lapinlahden Lintujen musiikin tahdittamana salaisuudet paljastuvat sydänkesän esityksissä.

Antero Heikkinen