Uusi mobiililippu tuli Mikkelin paikallisliikenteen busseihin

Maksusovellus Pivo on nyt myös mobiililippu paikallisliikenteessä. Pivosta on tullut Suomen laajin joukkoliikenteen lippusovellus–se on käytössä myös Mikkelin paikallisliikenteessä ja kymmenessä muussa suomalaiskaupungissa.
– Nyt kun matkaliput voi ostaa suoraan Pivosta, ne kulkevat matkustajan mukana kätevästi kännykässä, vinkkaa Suur-Savon Osuuspankin toimitusjohtaja Jari Himanen.
Hänen mukaansa suomalaiset ovat ottamassa mobiilimaksamista käyttöön toden teolla.
– Toivomme kuluttajien vaikkapa kesälomamatkalla kokeilevan rohkeasti, miten näppärästi bussilipun voi ostaa kännykällä.

Pivo on kaikkien pankkien asiakkaille toimiva mobiilimaksamisen sovellus. Pivolla asiakkaat voivat siirtää rahaa ystävälleen pelkän puhelinnumeron perusteella ja maksaa ostoksia lähes 7 000:ssa verkkokaupassa. Pivossa on myös erilaisia palveluja; CityShopparin kautta tarjolla on tuhansia etuja ja Pivosta voi suoraan tilata Kotipizzan.
Asiakkaat voivat ostaa Pivosta kahdenlaisia kertalippuja Mikkelin paikallisliikenteen busseihin; matkalippu joko kantakaupunkiin ja sen lähialueille noin 5 km säteellä torilta (3,30 €/aikuinen) tai lippu kaupunkitaajamaan tori-Hietanen (5,50 €/aikuinen). Mobiilisovelluksesta voi ostaa kertalipun myös lapselle (7-16 v). Lipun hinta Pivossa on sama kuin bussista ostettaessa.

Pivo on ladattu jo yli miljoona kertaa, viime vuonna Pivon käyttö nousi 280 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Pivon matkalippu käyttää PayIQ:n lippujärjestelmää.