18.04.

Säiliövaunujen salaisuus

Venäläistekstein varustettuja vaunuja on ollut Mikkelin ratapihalla säilytyksessä kuukausia. Kuvan vaunussa lukee venäläisen kaivosyhtiön nimi. (Kuva: Raghad Mchawh)

Mikkelin rautatieaseman ratapihalla on seisonut ainakin helmikuulta lähtien 35 säiliövaunua, jossa on venäjänkieliset tekstit.
VR:n mukaan vaunuletka odottaa satamaan pääsyä, mutta vaunujen sisällöstä tietoa ei anneta.
– Tavaraliikenteen kuljetuksiin liittyvät tiedot eivät ole julkisia vaan perustuvat kuljetusyrityksen ja asiakkaan väliseen sopimukseen, joten valitettavasti emme voi luovuttaa tarkempia tietoja. Kyseisessä vaunuletkassa ei ole kyse vaarallisten aineiden kuljetuksesta (VAK). Vaarallisten aineiden tilapäinen säilyttäminen tapahtuu pääsääntöisesti Traficomin nimeämillä VAK-ratapihoilla, joita on 13. Mikkelin ratapiha ei ole VAK -ratapiha, kertoo VR Groupin viestintä.

Etelä-Savon pelastusjohtaja Seppo Lokka sanoo, ettei viranomaisilla ole tietoa vanuletkasta eikä sen sisällöstä. Hänen mukaansa Mäntyharjun viimevuotisen onnettomuuden jälkeen on ilmoitusvelvollisuutta vaarallisten aineiden kuljetuksesta tiukennettu.
– Ilmoitusta ei ole tehty. Oletan, ettei vaarallisia aineita Mikkelin asemalla ole. Tähän tietoon meidän pitää luottaa.

Tapio Honkamaa

Kommentit

  1. Hannu Salmi 19/04/2019 13:19

    Tuossa kyljessä taitaa lukea Fosagro eli viitannee kuljetukseen Siilinjärvelle tai takaisin. Jotain lannoitteiden tai niiden raaka-aineiden kuljetusta. En ossa yhtään venäjää mutta kirjainten lukutaito olisi hyvä olla varsinkin viranomaisilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.