Peräpään valvoja: Hulvattoman hauskaa vappua!

Kustaa Vilkunan Ajastaika -kirjan mukaan pääsiäisaamuna aurinko tanssii, pomppii ja ilakoi. Näin aurinko pompotteli 21.4. Mikkelin Hänskin yllä. (kuva: Antero Heikkinen).

Mikkelin Kalevankankaan asiantunteva jääkiekkoyleisö joutui liian aikaisin eli maaliskuun puolivälissä siirtymään kiekottomaan välikauteen. Kotikatsomoista on kuitenkin voitu ihastella SM-liigan mitalipelien ihmeellistä maailmaa.
Jukureiden HPK:n ja Tapparaan kauppaamat Janne Tavi ja Teemu Suhonen ovat uusissa seuroissaan vertyneet sankaritekoihin. Liigafinaalin 2. pelissä Tavi suorastaan upotti mestarisuosikki Kärpät. Syötöt napsahtivat lapaan ja Janne napautti pari koulumaalia. Suhonen kuului Tapparan ykkösnyrkkeihin playoffeissa ja pronssitaistossa. Mikkelissä taidetaan nyt harmitella kaksikon lähtöä.
90-vuotiaan Mikkelin Tennisseuran (MTS) jäsenmaksun ja kenttämaksun (Kalevankankaan kentät) maksaneilla on oikeus pelata Kalevankankaan ja Paukkulan massakentillä. Avaimia kentille voi käydä teettämässä Lukkoliike Viriassa (Teollisuuskatu 12), jossa on lista jäsenmaksun maksaneista. Lista kenttämaksun maksaneista tulee Kalevankankaan kenttien ilmoitustaululle.
Kenttätalkoisiin pääsee Kalevankankaalla huomenna perjantaina 26. huhtikuuta kello 11. Mukaan voi tuoda omia työvälineitä.

Seuraavaksi kulttuuria. Tulevana tiistaina Savonlinnassa kilpaillaan lavarunouden Etelä-Savon mestaruudesta. Poetry Slamin SM-kilpailujen Etelä-Savon karsinta järjestetään Savonlinnan Kulttuurikellarissa kello 18 alkaen. Karsinnan voittaja edustaa Etelä-Savoa Helsingissä elokuussa käytävässä SM-finaalissa.
Kilpailu järjestetään vuorovuosin Mikkelissä ja Savonlinnassa.
Kilpailurunojen tyylilaji on vapaa, mutta niiden on oltava esittäjän omia. Kilpailijalla saa olla tekstipaperi mukana, mutta musiikin tai rekvisiitan käyttö ei ole sallittua. Esityksen kesto on korkeintaan kolme minuuttia. Runot arvioi ja pisteyttää yleisön joukosta koottu viisihenkinen raati.
Ennakkoilmoittautumiset susanna.kolehmainen@taike.fi tai paikan päällä puoli tuntia ennen kilpailun alkua. Kilpailuun otetaan mukaan 15 runoilijaa ilmoittautumisjärjestyksessä.
Nyt kaikki mikkeliläiset lavarunouden taitajat mukaan kilpaan!

Vappuun on vajaa viikko aikaa. Sääennuste kertoo, että eipä taida tänäkään keväänä helle helliä vappukansaa. Otetaan sadetamineet varuiksi mukaan Kirkkopuiston reissulle.