MP halajaa tosissaan Ykköseen

Päävalmentaja Janne Wilkman uskoo Antti-Ville Räisäsen kokemuksen tuovan hyvää virtaa MP:n keskikentälle. (Kuva: Antero Heikkinen).

Mikkelin Palloilijoiden (MP) edustusjoukkueen päävalmentaja Janne Wilkman tähyää käynnistyvään jalkapallon Kakkosen kauteen luottavaisin mielin.
– Asetimme viime vuonna edustusjoukkueen osalta tavoitteeksi nousta Ykköseen kolmen vuoden sisällä. Sitä tavoitetta kohti olemme rakentaneet organisaatiota ja edustusjoukkueen pelaajistoa.
– Viime kausi meni pohjatyön tekemiseen, harjoittelukulttuurin uudelleenrakentamiseen ja toiminnan ammattimaistamiseen.
Hän sanoo, että tänä vuonna tavoiteellaan nousua toden teolla.
– Seurassa tehdään valtavasti töitä 90-vuotus juhlavuoden valmisteluissa. Tulossa hienoja tapahtumia.
– Edustusjoukkueen selkeänä tehtävänä on onnistua kentällä.

Nyt toista kauttaan MP:n päävalmentajana ahkeroiva Wilkman korostaa, että koossa sellainen joukkue, jonka hän halusi olevan.
– Saimme kiinnitettyä viime kauden runkopelaajat hyvissä ajoin, joka helpotti uusien pelaajien rekrytointia.
Hän myöntää, että teetätti paljon duunia, että löysin pelitapaamme soveltuvia pelaajia ja myös
persoonaltaan sellaisia, jotka tuovat pukukoppiimme lisää energiaa ja voitontahtoa.
– Joukkueessa on paljon taitoa ja se on todella yhtenäinen.
Omavaraisuuskin on Wilkmanin mukaan hyvällä mallilla. Oman junioripolun kasvatteja ovat Niila Forsell, Jiri Haikonen, Joonas Kimari, Tomi Janhunen, Olli Kilpeläinen, Joona Mäenpää ja Veeti Seppänen.

Farmisopimus SavU:n kanssa on Wilkmanin mielestä osa sitä pitkäjänteistä työtä, jota
seurassa tehdään.
– SavU:n kanssa homma saatiin hyvin alkuun viime vuonna ja sitä lähdetään viemään tällä kaudella eteenpäin.
– Tulevaisuudessa tästä yhteistyöstä on tarkoitus rakentaa vieläkin tiiviimpi, kuten myös
laajentaa yhteistyökuvioita koko maakunnassa.

Kakkosen tulevista
vastustajista Janne Wilkman ei lähde nimeämään ketään erikseen.
– Jokainen ottelu on aina omanlaisensa ja asettaa meille haasteita saavuttaa kolme pistettä.
– Aika usein ne pahimmat ottelut tulevat kärkikastin alapuolelta ja ketään ei voi aliarvioida, jos meinaa sarjansa voittaa.

Päävalmentaja Janne Wilkmanin johtamaan valmennus ja taustatiimiin kuuluvat valmentajat Ozeais Graciano, Jorma Naakka ja Janne Loukiainen, fysioterapeutti Timo Kyttä, joukkueenjohtaja Mika Korpela, huoltaja Aki Lampinen sekä lääkärit Hannu Paajanen ja Ilari Kuitunen.

MP kohtaa 90-vuotis juhlaottelussa Lahden Reippaan, joka Sinisten tapaan halajaa takaisin valtakunnallisiin sarjoihin.
MP isännöi paikallisottelua kesäkuussa ja on Mikkelin Pallo-Kissojen vieraana lokakuussa.
Jalkapallon Kakkosen uudessa sarjajärjestelmässä pelataan ensi kaksinkertainen sarja eli 22 ottelua. Kaikissa lohkoissa neljä parasta pelaa vielä playoffit ja jokainen lohkovoittaja nousee Ykköseen.
´

Räisänen on keskikentän taitaja

Joroisissa varttunut Antti-Ville Räisänen, 21, aloitti jalkapallon parissa jo 4-vuotiaana. Junnuvuosinaan myös salibandy ja jääkiekko olivat harrastuksina. Varsinainen futispolku käynnistyi 7-8 -ikäisenä Varkauden WJK:ssa.

Teini-iässä Räisänen sai kutsun KuPS junnuihin ja kävi Kuopion Klassikan urheilulukion. KuPS:n B- ja A-juniorien kautta urapolku vei KuPS:n liigajoukkueeseen.
Ensimmäisen liigaottelun ja poikien maaottelun hän pelasi 2015. KuPS:n liigajoukkueen vahvuuteen hän lukeutui kausilla 2016-17. Olkapään leikkaus ja erilaiset vammat piinasivat parin kauden ajan.
Futiskausi 2018 AV sujui AC Kajaanin Ykkösen joukkueessa.

Lahjakkaalle keskikentän
keskustan rakentajalle oli tarjolla Ykkösen ja muitakin seuroja. Räisänen valitsi kiinnostusta osoittaneen MP:n, koska vakuuttui Sinisten toimintatavasta ja fiiliksestä.
Parhaiksi ominaisuuksiin hän nimeää pallollisen pelin, jossa liike ja syöttäminen ovat ehdottomasti vahvuudet.
– Tehokkuutta ja voimaa pitää saada lisää.

Antti-Ville Räisänen haluaa olla nostamassa MP:n Ykköseen kaudeksi 2020.
– Pitemmän ajan tavoitteena on palata Veikkausliigan.
– Toivottavasti rahkeet riittävät vielä joskus myös kansainvälisille kentille.

Antero Heikkinen