Mikkelin ennakkoäänestysprosentti nousi valtakunnan tasolle

Mikkelin Graanin ennakkoäänestyspaikka keräsi joukon innokaita äänestäjiä heti kello 9 enimmäisenä äänestyspäivänä, 3. huhtikuuta. (Kuva: Anni Suomela)

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys loppui tiistaina 9. huhtikuuta. Mikkelin äänestysprosentti noudattelee valtakunnallista trendiä. Paljon suosiota viime vaaleissa kerännyt ennakkoäänestys on nostanut Mikkelin äänestysprosentin ennen vaalipäivää yli kolmenkymmenenkuuden prosentin.

Mikkelin äänestysprosentti on ennen vaalipäivää 36,2. Kaakkois-Suomen muissa suurissa kaupungeissa prosentit ovat seuraavat: Lappeenranta 38,1; Kouvola 36,6 ja Kotka 26,8. Innokkaimmin vaalipiirissä on äänestetty Puumalassa, jossa äänestysprosentti on jo 48,1.
Mikkelissä aktiivisimpia ennakkoäänestäjiä olivat keskusta-alueen äänestysalueella asuvat. Yhteensä 1700 keskustassa asuvaa äänesti ennakkoon. Seuraavaksi tilastossa tulevat siekkiläläiset (1356), rantakyläläiset (1337), Ristiinan kirkonkyläläiset (1107) ja tuppuralalaiset (1025) äänestäjät.

Vilkkaimpia ennakkoäänestyspaikkoja Mikkelissä olivat odotetusti kauppakeskus Stellan ja Graanin liikekeskuksen ennakkoäänestyspaikat: Stella: 7026 äänestäjää, Graani: 4330, Rantakylä: 1308, Ristiina: 113, Otava: 635, Anttola: 509, Äänestysbussi: 491, Haukivuori: 442, Suomenniemi: 180
Vaalipäivän vaalitoimitus alkaa sunnuntaina 14. huhtikuuta kello 9 ja jatkuu yhtäjaksoisesti kello 20 saakka. Äänestää voi vain oman äänestysalueensa äänestyspaikassa.