Lahjuspuheet puntariin

FH Invest tekee Satu Taavitsaisen korruptiosyytöksistä poliisille tutkintapyynnön. Myös kaupunginhallitus vaatii kansanedustajalta selvityksen.
Mikkeliläinen rakennusyhtiö FH Invest Oy tekee kansanedustaja Satu Taavitsaisen (sd) korruptiokirjoituksista poliisille tutkintapyynnön. Yritys haluaa selvittää, onko kirjoittaja syyllistynyt rikokseen.
– Yhtiömme on liitetty erittäin vakaviin rikoksiin kuten korruptioon. Niissä syytetään yhtiötämme perättömästi rikollisesta toiminasta, minkä vuoksi kirjoitukset saatetaan poliisiviranomaisen tutkintaan, sanoo FH Invest Oy:n hallituksen puheenjohtaja Antti Viskari.

Myös Mikkelin kaupunginhallitus vaatii Taavitsaiselta rakenteellista korruptiota ja painostusta koskevasta kirjoittelusta selvitystä, joka hänen on annettava 15. huhtikuuta mennessä. Kaupunginhallitus käsitteli asiaa maanantain kokouksessaan.
Jos selvitystä ei saada tai jos se ei kaupunginhallitusta tyydytä, viedään Taavitsaisen asema Mikkelin kaupungin luottamushenkilönä työryhmän arvioitavaksi. Hän toimii kaupunginvaltuuston toisena varapuheenjohtajana.

Taavitsainen julkaisi verkkosivullaan (23.3.) kirjoituksen otsikolla ”Rakenteellista korruptiota on torjuttava”. Sama kirjoitus ilmestyi Länsi-Savon mielipidesivulla (27.3.).
Taavitsainen kirjoitti, että ”mikkeliläisten kuntalaisten ja yrittäjien luottamusta kaupungin maankäytön suunnitteluun, tonttien myyntiin ja poikkeamislupien ja rakennuslupien myöntämiseen on viime vuosien aikana vahingoitettu”.
Kirjoituksessa nimetään esimerkkejä kaavoituksen räikeistä tapauksista, jotka liittyvät muun muassa FH Investin rakennuskohteisiin. Syyttävä sormi osoittaa myös kaupungin johtavia viranhaltijoita kohti.
– Menettely on kaikkinensa täysin lainsäädännön vastainen. On myös tullut ilmi, että kaupungin luottamushenkilöä on painostettu ja peloteltu mm. taloudellisella seuraamuksella, Taavitsainen kirjoittaa.

Kaupunginhallitus oli
maanantaina yksimielinen vaatiessaan Taavitsaiselta selvitystä. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Aholainen (sd) oli kokouksesta poissa henkilökohtaisen syyn vuoksi. Puhetta johti varapuheenjohtaja Kirsi Olkkonen (kesk).
Kaupunginhallituksen selvitettävänä on myös ilmoitus epäasiallista kohtelusta, jonka kaupungingeodeetti Hannu Peltomaa teki viime viikolla työnantajalleen eli Mikkelin kaupungille. Taustalla on Satu Taavitsainen sähköpostiviesti, jossa hän vihjasi Peltomaan ja tämän kollegan syyllistyneen korruptioon.
Satu Taavitsainen ei Mikkelin Kaupunkilehden soittopyyntöön ennen lehden painoon menoa.

1. tavat ei muutu 18/04/2019 15:57

Korruptiota tai ei, niin jotain outoa kaupungin päätöksen teossa kuitenkin on. Kuten nyt viimeksi tässä Saksalan tonttikysymyksessä nähtiin. Paikka ei ole sopiva Attendon tarkoitukseen, mutta väkisin näköjään kaavaa muutetaan. Siinä ei asukkaiden mielipiteillä ole vaikutusta eikä edes terveellä järjellä.

2. Mikkeliläinen 06/04/2019 19:59

Täällä totuudenpuhujat saavat sontaa niskaansa, hyvä veli-verkosto pyörittää kaupunkia miten tahtoo. Toriparkki vuokralle 50 euroa/100 vuotta, Mikkeli-puiston jatkuva tukeminen, rakennuslain vastaiset rakentamiset, palvelutalon epäkohdista vaikeneminen jne…

3. Alina Muje 04/04/2019 20:26

Sisäänlämpiäväksi pesähän Mikkeli on ollut kautta aikojen. Ilmapiiri kaupungissa on otollinen pikku kuppikuntien pullisteluille. Kaikki muistavat Toivakan City Marketin kaljan myynnin koulupojille ja sitä seutanneet potkut toimittajalle, joka rohkeni julkaista asia. Kaupunkia ovat pyörittäneet milloin Toivakat, Savisalot ja nyt ilmeisesti Viskarin Antti alkaa esiintymään kummisetänä.

4. hannu kiukas 04/04/2019 18:46

Hyvä veli systeemi tosiaan turha rypistellä kun paska on housussa!!!