25.04.

Kuvataidekoulun lapset tekivät tarinoista taidetta

Mikkelin kuvataidekoulussa opiskelevat Venla Varis (vas.), Milla Karinkanta ja Matilda Kärkkäinen odottavat innolla lauantaina avautuvaa kevätnäyttelyä. Opettaja Pirita Lautala on mielessään siitä, että näyttely rakentuu tällä kertaa oikeaan taidegalleriaan. (Kuva: Anni Suomela)

Mikkelin kansalaisopiston kuvataideluokassa pohdittiin tiistaina viimeisiä tunnelmia ennen lukuvuoden loppuhuipennusta. Viimeisimmät työt ovat vaatineet erityistä paneutumista, sillä teokset ovat menossa pian ripustettavaksi lauantaina Studio Wäkewässä avautuvaan kevätnäyttelyyn.
– Tuntuu jännittävältä ja kivalta, vastaavat Milla Karinkanta, 11, ja Venla Varis, 12, kysyttäessä tunnelmia vain päivää ennen näyttelyn pystyttämistä.
– On hienoa, että saa oman teoksen kaikkien nähtäväksi ja samalla kuvataidekoulu saa näkyvyyttä, tuumaa viisi vuotta kuvataidekoulun matkassa viihtynyt Matilda Kärkkäinen, 15.
– Ehkä jännittää hieman, että mitä mieltä ihmiset ovat maalauksestani, pohtii Karinkanta.

Studio Wäkewän täyttää värikäs näyttely, jossa nähdään monipuolisesti taidetta aina tuunatuista tuoleista maalauksiin ja piirustuksiin. Näyttely nimeltään Kerrottu kuva, joka ollut samalla myös Mikkelin kuvataidekoulun koko lukuvuoden teema.
– Ideana viime syksynä oli, että teemme taidetta tarinoiden pohjalta tutustuen samalla monipuolisesti taidehistorian eri tyylilajeihin. Jokainen lukuvuoden aikana opiskeltu asia on jollain tapaa kietonut tarinallisen teeman ympärille, kertoo kuvataidekoulun opettaja Pirita Lautala.

Näyttelyyn esille tulevat teokset antavat hyvän käsityksen kuvataidekoulussa käytettävistä tekniikoista ja opeteltavista taiteen tyylisuunnista. Kaikkiaan Wäkewään tulee esille noin neljänkymmenen nuorten taiteilijan teokset, joiden aiheet ovat löytyneet esimerkiksi taidehistoriasta, elokuvista ja kirjoista.
– Isommat oppilaat valitsivat teosten aiheeksi jonkun taidehistoriasta tutun taiteilijan ja pienemmät oppilaat syventyivät muun muassa heille mieleisiin elokuviin ja kirjoihin. Harry Potter -teema toistuu useammassakin teoksessa.
Oppilaat saivat myös vapaasti valita itselleen mieluisen taiteen tyylisuunnan.

Nuoresta iästään huolimatta monet Kerrottu kuva -näyttelyn taiteilijoista ovat jo kokeneita konkareita näyttelypuuhissa.
Kuvataidekoulun näyttelyitä on järjestetty lukuisia kertoja ennenkin, muun muassa kirjastolla. Monet nykyisistä oppilaista ovat olleet kuvataidekoulun matkassa jo useamman vuoden, ja samalla kerryttäneet taidenäyttelykokemustaan.
Ihka oikean galleristin kutsu näyttelyn pitoon on kuitenkin kuvataidekouluisille enemmän kuin harvinaista.
– Meillä on Studio Wäkewän Kirsimaria E. Törösen kanssa samanlainen näkemys siitä, että myös näyttelyn pitäminen kuuluu osaksi kuvataideopintoja. Onhan se hienoa, että nyt saadaan koulun näyttely ihan oikeaan taidegalleriaan, Lautala iloitsee.

Lasten kuvataidekoulun Kerrottu kuva -näyttely on esillä Studio Wäkewässä Tenholankadulla 27. huhtikuuta – 5. toukokuuta.
Kuvataidekoulun oppilashaku alkaa jälleen elokuussa.

Wäkewän kevät jatkuu kuvataidekoulun näyttelyn jälkeen toisella lasten taidenäyttelyllä. Studio Wäkewän oman, OOK – Omituisten Otusten Kerho -nimisen nuorten taideryhmän kevätnäyttely on esillä 6.-12. toukokuuta.
Näyttelyt ovat avoinna arkisin kello 17- 19 sekä lauantaina ja sunnuntaina kello 12-16.

Anni Suomela

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.