Jukurit solmi pitkiä sopimuksia nuorten lupausten kanssa

Jukurit on tehnyt sopimukset kolmen lupaavan nuoren pelaajan, hyökkääjä Heikki Huttusen, puolustajien Samuel Kemppaisen ja Axel Rindellin kanssa.
Nuorten SM-liigassa päättyneellä kaudella huipputehot tehnyt laitahyökkääjä Heikki Huttunen, 20, on solminut Jukurien Liiga-joukkueen kanssa kevääseen 2021 saakka jatkuvan sopimuksen.
Huttunen (180 cm, 83 kg) pelasi hyvin menestyneessä Jukurien A-nuorten joukkueessa erinomaisen kauden: Hän teki 51 ottelussaan 64 tehopistettä (20+44) ja A-nuorten playoffseissa 5 ottelussa tehot 3+1.

Rightilta ampuva Huttunen iski koko maassa eniten tehopisteitä Nuorten SM-liigassa, kun yhteen lasketaan Nuorten SM-liigan alkusarja sekä Nuorten SM-liiga. Hieno kausi näkyi myös plus-miinus-lukemassa, joka oli kauden päätteeksi peräti +30. Huttunen pelasi kauden aikana myös seitsemän Liiga-ottelua jukuripaidassa.
Huttusen kasvattajaseura on Kirkkonummen Salamat, ja hän on junioriurallaan pelannut myös kolme kautta Pohjois-Amerikassa.

Kemppainen tulee Kärpistä ja Rindell HIFK:sta.
Jukurit sai nuoria kykyjä myös puolustukseen tekemällä 2 + 1-vuotiset sopimukset Samuel Kemppaisen, 18, ja Axel Rindellin, 18, kanssa. Molempien puolustajien optiovuosi on seuraoptio.
Kemppainen liittyy Jukureihin Oulun Kärppien A-nuorista. Päättyneellä kaudella Kemppainen voitti Kärppien kanssa Nuorten SM-liigan mestaruuden, ja pääsi pelaamaan yhden Liiga-ottelun Kärppissä.
Aiemmin urallaan Kemppainen on valittu C-nuorten SM-sarjan All Stars -kentälliseen. Hän on myös pelannut kolmen viime kauden aikana yhteensä 18 poikien ja nuorten maaottelupeliä. Kemppainen (180 cm, 80 kg) on alun perin Kiekko-Laserin kasvatti ja hän on edustanut Kärppiä C-nuorista saakka.

Axel Rindell, 18, tulee Jukureihin HIFK:n A-nuorista. Rindell (182 cm, 80 kg) on EJK:n kasvatti ja viimeiset kolme kautta hän on edustanut HIFK:n junioreita.
Rindell pelasi juuri huippukauden Nuorten SM-liigassa. Hän oli tehokkain puolustaja koko sarjan parhailla tehopisteillä (7+34=41), kun lasketaan yhteen Nuorten SM-liigan alkusarja ja Nuorten SM-liiga. Rindell valittiin myös Nuorten SM-liigan All Stars -kentälliseen juuri päättyneellä kaudella. Vuosi sitten Rindell juhli B-nuorten Suomen mestaruutta HIFK:n paidassa.
Jukurien urheilutoimenjohtajan Jukka Holtarin mukaan Kemppainen, Rindell ja Huttunen pelaavat kaudella 2019–2020 sekä A-nuorissa että Liigassa. Kesällä koko kolmikko harjoittelee Liiga-joukkueen mukana.
– Jukurien Liiga-joukkue että Jukurien A-nuorten joukkue yhteistyössä tarjoavat näille voittamaan tottuneille huippulupauksille uskottavan ja houkuttelevan polun huipulle.

Antero Heikkinen