Uutta virtaa Rantakylään

Outi Aronen, Eija Karjalainen, Kimmo Kellman ja Kerttu ”Kepa” Laitsaari Rantakylä-seurasta kaipaavat kaupunginosaansa lisää tapahtumaa, yhteishenkeä ja muun muassa koirapuistoa.

Pitkään hiljaiseloa viettänyt Rantakylä-seura on saanut uutta tuulta purjeisiinsa. Seuran toimintaa on viritelty uudelleen viime syksystä lähtien seitsenhenkisen tiimin toimesta.
Rantakylä-seuran juuret ulottuvat jo vuoteen 1972, mutta 1980-luvulla seuran sihteerinä toiminut Kerttu ”Kepa” Laitsaari arvioi, että seura on viettänyt hiljaiseloa ainakin toistakymmentä vuotta.
– Tiedettävästi seuralla ei ole ollut mitään toimintaa aikoihin. Vielä 30 vuotta sitten seura oli hyvinkin aktiivinen, mutta sittemmin toiminta on hiipunut.

Nyt Laitsaari on mukana viemässä uinunutta seuraa nousuun. Rantakylä-seuraan kuuluvat hänen lisäkseen Kimmo Kellman, Susanna Voutila, Outi Aronen, Hannes Laitsaari, Kaisa Voutila ja Eija Karjalainen.

Seuran keskeisimpiä tavoitteita ovat yhteisöllisyyden lisääminen, kaupunginosan elävöittäminen sekä Rantakylän historian vaaliminen.
– Seuran tehtävänä on myös kartoittaa Rantakylän puutteita. Yksi ajatus on koirapuiston saaminen Rantakylään. Koirapuistosta on tehty aiemminkin esitys Orijärven asukastoimikunnan toimesta.
– Nyt haluamme lähteä selvittämään, että mihin kertaalleen jo kaupunginhallituksen pöydällä ollut esitys kaatui, ja onko koirapuistolle mahdollisuutta.

Rantakylä-seuran tehotiimi on kokoontunut viime kuukausina aktiivisesti olohuoneellaan Cafe Bar Sokkalassa elvyttämässä seuraa ja ideoimassa tempauksia Rantakylän alueen kehittämiseksi, sanoo Kellman.
Ensimmäisen näkyvän askeleensa elvytetty seura otti laskiaissunnuntaina, jolloin se järjesti yhdessä rantakyläläisten yrittäjien kanssa laskiaisriehan Karilanmäessä. Rieha veti paikalle seuran jäsenten laskujen mukaan noin 150 mäenlaskijaa.

Seuraavaksi seura järjestää 17. toukokuuta kello 18 alkaen Cafe Bar Sokkalassa kaikille avoimen tapahtuman, jossa paneudutaan Rantakylän monimuotoiseen historiaan.
– Etsintäkuulutamme Rantakylässä syntyneitä ja täällä pitkään asuneita kertomaan entisestä Rantakylästä. Ideana on, että kaikki vanhat ja uudet rantakyläläiset ja Rantakylän historiasta kiinnostuneet kokoontuisivat yhteen jakamaan ajatuksiaan ja tarinoitaan, sanoo Kerttu Laitsaari.
– Kaikki halukkaat saavat tulla kertomaan muistojaan Rantakylästä, tai ihan vain kuuntelemaan ja rupattelemaan, vinkkaa Eija Karjalainen.
– Keräämme myös etukäteen vanhoja valokuvia, joita voimme näyttää illassa. Valokuvat voi toimittaa etukäteen Cafe Bar Sokkalaan sellaisenaan tai muistitikulla,
Cafe Bar Sokkalan yrittäjä Outi Aronen sanoo.

Rantakylä-seuran järjestämä vanhan Rantakylän muisteluilta Cafe Bar Sokkalassa 17. toukokuuta kello 18 alkaen. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Anni Suomela