Peräpään valvoja: Katto päälle Hänskiin!

Leevi Piispan uudessa kirjassa on kuva jossa kirjoittaja on Himalajan maisemissa.

Mikkeliläinen Leevi Piispa on julkaisemassa uuden kirjan, joka kertoo kestävästä elämäntavasta.
– Nyt vannotaan kestävään kehitykseen ja talouskasvuun, joka on mahdottomuus ajan oloon.
Piispa etsii vastauksia enemmän suomalaisen klassikkofilosofin Georg Henrik von Wrightin kuin Pentti Linkolan suunnasta.
– On löydettävä oleminen omistamisen sijaan. Paljon on muutoksia tapahduttava, sillä näyttää siltä, että ennusteet synkistyvät koko ajan. Kulutusta on pienennettävä.
Piispalta on aiemmin tullut kaksi kirjaa. Uutuuden julkistamistilaisuus on ensi maanantaina klo 18 pääkirjaton Mikkeli-salissa.

Hyviä uutisia jääpalloväelle. Kampparitkin pääsee runsaan vuoden päästä kotimaassa katon alle pelaamaan ja treenaamaan.
Helsinkiin Malmille on tarkoitus rakentaa Suomen ensimmäinen monitoimiluisteluareena, jossa jääalue olisi jalkapallokentän kokoinen. Hintaa pytingille tulee 10 miljoonaa euroa.Suomessa on noin 250 jäähallia, mutta ison jään halleja ei ole yhtäkään. Ruotsissa niitä on 15 ja lähivuosina on tulossa viisi hallia lisää.

Eikä tässä vielä kaikki. Malmin hanketta toteuttava yhtiö tähyää myös muualle Suomeen.
– Toteutusmallimme ansiosta Helsinkiin voidaan toteuttaa kaupunkilaisten kaipaamia urheilutiloja ilman kaupungin omaa investointia. Urheilupaikkarakentaminen tapahtuu yhä enemmän yksityisten investointien avulla, toteaa WasaGroupin hankekehitysjohtaja Timo Pahkala.

Maltalainen vedonlyöntiyhtiö Betsson on laatinut arvionsa vaaleissa läpimenijöistä. Kaakkois-Suomen vaalipiirissä Betsson laskee olevan kahdeksan ns. pomminvarmaa ehdokasta – heidän kertoimensa on pienin mahdollinen eli 1.01.
Jos siis esimerkiksi Antti Häkkänen (kok.), Anneli Kiljunen (kd.) tai Heli Järvinen (vihr.) tulee valituksi, 10 euron panoksella veikkaaja voittaisi 10,10 euroa. Mikkelin seudun ehdokkaista pienin mahdollinen kerroin on myös Jari Lepällä (kesk).
Seuraavassa kastissa ovat muun muassa Suna Kymäläinen (sd) 1.05 ja Niina Malm (kesk) sekä Ari Torniainen (kesk), joiden kerroin on 1.07
Kuudella ehdokkailla on kerroin 1.10. Tähän joukkoon kuuluvat mm. Veli Liikanen (vihr), Satu Taavitsainen (sd), Anna-Kristiina Mikkonen (sd) ja Kaj Turunen (kok).

Hiihtokauden lähestyessä loppuaan kovimpien menijöiden tahti vain kiihtyy. Kaupunginjohtaja Timo Halonen puhkaisi viikonvaihteessa 2002 kilometrin maagisena pidetyn rajan.
Tulossa on kuulemma vielä 200–300 kilometriä näillä lumilla. Sunnuntaina hän nykäisi 60 kilometriä.
– Siinä oli aikaa miettiä vaikkapa palvelurakennetta, Halonen hymähtää ja kehaisee Kalevanakankaan latupartioita mainiosta työstä.