Peräpään valvoja: Kädet pois toisten taskuista!

Talvisodan syttymisestä on 80 vuotta, jonka kunniaksi Sotaveteraaniliitto lahjoittaa Suomen kirjastoihin Selviytymistarina – Suomi 1939-1945 -kirjan. Mikkelin Seudun Sotaveteraanien puheenjohtaja Eero Kaitainen (vas.) luovutti Olli Kleemolan toimittaman kirjan kirjastotoimenjohtaja Virpi Launoselle kaupunginkirjastolla keskiviikkona. Kunniavieraana tilaisuudessa oli sotiemme veteraani Kalevi Raatikainen. (Kuva: Anni Suomela)

Tosi-tv:n julkistähdet ratkovat trooppisella saarella hankalia tehtäviä. Välillä äänestetään, ja joku joutuu itkua nieleskellen poistumaan saarelta.
Sunnuntaina lähtöpassit sai entinen kiekkotähti Hannes Hyvönen, vaikka mies on vahva kuin härkä ja hyvinkin yhteistyökykyinen.
Kysepä ei olekaan siitä, kuinka hyvä tai mukava olet, vaan siitä, kuinka hyvin osaat pelata. Hyvönen oli liian hyvännahkainen, ja vähemmän hienotunteiset kumppanit äänestivät hänet tylysti kotimatkalle ennen aikojaan.

Markkina-aikaan voinee vähän rillutella. Kuvitellaanpa siis, että Mikkeli on autio saari, jossa päättäjät yrittävät yhteisvoimin välttää kaupungin ajautumisen karille. Kun kiistoja syntyy, kuka korjaa voiton ja kuka äänestetään pois?
Vahvoilla on kaupunginhallituksen pomo Markku Aholainen (sd), jonka pettämätön pelisilmä on saanut monen puntit tutisemaan. Aholaisen viehätysvoima puree vastustamattomasti muihin kilpailijoihin.
Yksi Aholaisen liittolaisista on yllättäen kaupunginjohtaja Timo Halonen, jonka aavistellaan vaihtaneen leiriä. Kun Halonen saapui saareen, hänen vankkoja tukimiehiään olivat keskustalaiset Markku Kakriainen ja Heikki Nykänen, jotka nyt ovat joutuneet putoamisuhan alle.

Myös keskustan johtotroikka Pekka Pöyry, Petri Pekonen ja Kirsi Olkkonen ovat liittoutuneet Aholaisen kanssa. Pitäähän Ristiinassa lukio olla!
Kokoomuslaisilla on omasta mielestään parhaat powerpointit, mutta löytyykö liittolaisia? Pahasti näyttää, että Armi Salo-Oksa, Olli Miettinen ja Jyrki Koivikko ovat hekin putoamisuhan alla.
Aholaisen taustan varmistaa viimeisenä lukkona puoluetoveri Satu Taavitsainen, joka on hankkinut koskemattomuusamuletin muoviäpäreitä ja halauksia jakamalla.

Myönnetään, myönnetään, että vertailu tosi-tv:n tähtien ja Mikkelin päättäjien kesken on kaukaa haettua. Mutta ainakin yksi side niitä yhdistää.
Mikkelin valtuustossa on maanantai-iltana kuuma kuin tropiikissa, kun valtuutetut yrittävät setviä kaupungin kurjaan jamaan joutunutta taloutta.
Selviytyjät Mikkeli -suora lähetys on nähtävissä valtuustosalista maanantaina alkaen klo 17. Kannattaa olla kanavalla www.mikkeli.fi

Tänä vuonna Mikkelin Palloilijat juhlistaa 90-vuotista taivaltaan monin tavoin. Toukokuussa pidettävän juhlaseminaarin puhujalista on erityisen etevästi koottu
Äänessä ovat muun muassa palloliiton puheenjohtaja ja KuPSin pääomistaja Ari Lahti, Keskisuomalaisen toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi ja MP:n oma kasvatti, Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn.
Rehnin Mikkeli-yhteydet ovat niin tuttuja, ettei niitä ole tarvis toistaa, mutta myös kaksi muuta luennoitsijaa ovat päämajakaupungin faneja.
Pankkiirihommissa vaurastunut Lahti näet vaikuttaa myös Sodan ja rauhan keskus Muistille varoja keräävän säätiön varapuheenjohtajana. Muisti avataan Mikkelissä keväällä 2021.
Kangaskorven sukujuuret taas ovat Kangasniemellä ja Mikkelissä. Lieneekö MP:n Juuso Kangaskorvella sormet pelissä, kun sukulaismies on saatu houkuteltua puhujamatkalle naapurimaakunnasta?