14.03.

Pankkitalon uusi elämä

Kiinteistöneuvos Antti Viskari suunnittelee Suomen pankin entiseen toimitaloon asuntoja ja toimistotilaa.

Suomen pankin kiinteistöön tulee asuntoja ja toimistoja
Suomen pankin Mikkelin konttoriin entinen talo saa uuden elämän toimistotiloina ja asuntoina. Viereen nousee kerrostalo, jonka rakentaminen alkanee ensi vuonna.

Mikkeliläinen FH Invest Oy osti Suomen pankin entisen talon ja naapurissa sijaitsevan Vihonkatu 12:n kerrostalotontin nipussa Senaatti-kiinteistöltä. Tammikuun lopussa solmitun kaupan arvo oli miljoona euroa.
– Kerrostalontontti meitä kiinnosti, koska niitä ei ole paljon tarjolla. Suomen pankin talo tuli sinä ohessa, sanoo FH Invest Oy:n hallituksen puheenjohtaja, kiinteistöneuvos Antti Viskari.

Suomen pankin
kiinteistön meneillään oleva kaavamuutos määrittelee, millainen suojeluvelvoite rakennukselle asetetaan.
– Katselmus on toimitettu, ja näillä näkymin talon ulkoasulle tullaan asettamaan suojelu.

Vuonna 1965 rakennettu pankkirakennus oli keskuspankin käytössä vuoteen 1992. Puolustusvoimien käytössä talo oli vuoteen 2017.
Talon piirtänyt Aarne Ehojoki (1913 –1998) oli tuottelias arkkitehti, mutta alan suurena nimenä häntä ei pidetä.

Pankkitalon katu- ja kellarikerroksessa on toimisto- ja varastotilaa. Toisessa kerroksessa on 450 neliötä, jotka ovat alun perin olleet asuntokäytössä.
– Välillä osa toisesta kerroksesta on ollut toimistona, mutta tilat ovat muutettavissa takaisin asunnoiksi.

Viskari uskoo, että muutostyöt pankkitalossa pääsevät käyntiin tämän vuoden aikana. Samalla FH Invest etsii kiinteistölle ostajaa.
– Neuvottelemme parhaillaan kiinnostuneiden ostajien ja käyttäjien kanssa. Itse emme jää kiinteistöä omistamaan, vaan keskitymme strategiamme mukaisesti laajentamaan rakentamista Keski-Uudellemaalle.

Myös Vilhonkatu 12:n tontilla on menossa kaavamuutos, jonka on määrä nostaa rakennusoikeutta nykyisestä kolmikerroksisesta kaavasta. Kaupunki on linjannut, että keskustaan haetaan lisää rakennusoikeuksia korottamalla voimassa olevan kaavan kerroslukuja, jotta saadaan lisää asukkaita ja elinvoimaa keskustaan.
-Kaavamuutos kerrostalotontilla on hyvässä vauhdissa, ja toivomme, että pääsemme rakentamaan 2020 tai viimeistään 2021, Viskari sanoo

Kiinteistöneuvos jakaa niiden huolen, jotka katsovat Mikkelin kehitystä murhemielellä.
– Aika moni yrittäjä on todella huolissaan, koska negatiivinen kehitys karsii investointeja. Verojen korotus olisi uusi huono uutinen.

Tapio Honkamaa

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.