Musiikkielämysten kevät

Mikkelin musiikkiopiston säestäjä ja konserttikoordinaattori Mirva Helske odottaa innolla vauhdikasta ja musiikintäyteistä kevättä.

Mikkelin musiikkiopiston kevät on monipuolisuuden juhlaa. Kevään mittaan opisto tarjoilee kulttuurin ystäville aimoannoksen musiikkielämyksiä aina rytmimusiikista klassiseen.
– Meillä on paljon kekkereitä kevään aikana. Kokonaisuutena kevät on monipuolinen, vauhdikas ja täynnä mahtavia elämyksiä, sanoo musiikkiopiston säestäjä ja konserttikoordinaattori Mirva Helske.

Tällä viikolla opiston salissa nautiskellaan muun muassa vierailukonserteista. Tänään torstaina sali täyttyy latvialaisesta Sējan kylän kansanmusiikista ja -tanssista. Sunnuntaina lauluyhtye Kuvaja puhuttelee yleisöä itsetunnon ympärille kietoutuvalla Peili-konsertillaan.

Pianomusiikin ystäville musiikkiopiston maaliskuu tarjoaa kaksikin kiinnostavaa pianistivierailua.
Tulevana lauantaina 16. maaliskuuta esiintyvät Sibelius-Akatemian nuoret pianistit, jotka pitävät musiikkiopiston oppilaille myös viikonloppukurssin pianonsoiton luovista taidoista. Pianonsoiton tähti Olli Mustonen konsertoi 28. maaliskuuta.
Kun 15 Sibelius-Akatemian opiskelijaa esittää pianokirjallisuuden eri säveltäjien virtuoosikappaleita, pureutuu Mustonen puolestaan Beethovenin sonaattien maailmaan.

Kevään säväyttävämpiin konsertteihin lukeutuvat Helskeen mietteissä Vilhonkadun kamariorkesterin elokuvamusiikin konsertit, jotka järjestetään peräkkäisinä päivänä 22. ja 23. maaliskuuta. Konserttien kapellimestarina toimii Olli Helske.
24. maaliskuuta Mikkelin tuomiokirkossa kuullaan Mikkeli Windsin ja Mikkelin varuskuntasoittokunnan perinneyhdistyksen orkesterin konsertti, jonka solistina toimii Jorma Hynninen.

Maaliskuun tapaan myös huhti- ja toukokuu ovat vauhdikkaita.
– Luvassa on muun muassa orkestereiden ja bändien esiintyminen Stellassa 5. huhtikuuta, vapputapahtumia ja useita kevätkonsertteja.
Erityisen mielenkiintoiseksi Helske nimeää 6. huhtikuuta järjestettävän lastenkonsertin ja soitinpolun, jossa kaikki soittoharrastuksesta kiinnostuneet voivat tutustua lukuisiin musiikkiopistolla opetettaviin soittimiin konsertin jälkeen.
– Samalla voi saada vaikka ideaa siihen, löytyisikö musiikkiopistolta joku mielenkiintoinen soittoharrastus, Helske vinkkaa.
Musiikkiopiston keskiviikkoklubit pyörivät perinteiseen tapaan aina kuun viimeisenä keskiviikkona kello 18 alkaen. Ilmaisilla keskiviikkoklubeilla rytmimusiikin opiskelijat esiintyvät rennossa tunnelmassa Cafe Saundissa.
– Samalla voi hörppiä kahvia ja kuunnella musiikkia. Keskiviikkoklubin ideana on tuoda esiin sellaisia ryhmiä ja laulajia, joille kahvila on konserttisalia mieleisempi esiintymisareena.

Hakuaika Mikkelin musiikkiopiston lukukaudelle 2019-2020 on parhaillaan käynnissä. Musiikkiopisto tarjoaa monia eri mahdollisuuksia musiikin opiskeluun sekä laajan soitinvalikoiman.
Hakea voit nettiosoitteessa www.mlimo.fi. Hakuaika päättyy 26. huhtikuuta.

Musiikkiopiston tärpit loppukuulle: 14.3. Kansanmusiikkia ja -tanssia Latviasta klo 18, 15.3. Päämajakoulun 4M-luokan konsertti, 16.3. Sibelius-Akatemian pianistit 17.3. Lauluyhtye Kuvaja, 22.3. Elokuvamusiikin konsertti 1, 23.3. Elokuvamusiikin konsertti 2, 24.3. Jorma Hynninen ja orkesterit tuomiokirkossa, 28.3. Pianisti Olli Mustonen ja 29.3. Pianoparaati. Konsertit järjestään Mikkelin musiikkiopiston salissa, ellei toisin mainita).
Tarkemmat tiedot konserteista löytyvät Mikkelin musiikkiopiston nettiisivuilta.

Anni Suomela