Mikkeli pui lahjussyytöstä

Mikkelin kaupungintalo on päällepäin rauhallinen, mutta sisällä kuhisee. (Kuva: Olga Davydova)

Mikkelin kaupungin organisaatiossa puidaan lahjussyytöstä, jossa kaupungin luottamushenkilö vihjaa kahden virkamiehen syyllistyneen virkatoimissaan lahjoman ottamiseen.
Asia kävi ilmi, kun kaupungingeodeetti Hannu Peltomaa kertoi tapauksesta viikonvaihteessa Facebookissa.

Kaava-asiasta kimmastunut luottamushenkilö lähetti viime viikon torstaiaamuna Peltomaalle sähköpostin, jossa hän syyttää Peltomaata sekä toista kaupungin viranhaltijaa hyvän hallintotavan vastaisesta toiminnasta ja kysyy, maksavatko ”hoivajätit, jotka eivät noudata lakeja” heille ja onko organisaatiossa korruptiota.
Sähköpostin jakelussa olivat myös kaupunginjohtaja Timo Halonen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Aholainen (sd), tekninen johtaja Jouni Riihelä sekä kaavoituspäällikkö Ilkka Tarkkanen.
Peltomaa kiistää jyrkästi kaikki syytökset.
– Olen erittäin loukkaantunut, kun vailla kaikkea todellisuuspohjaa tällaista levitetään. En ole koskaan viranhoidossa tällaista kokenut. Koen, että kunniaani on loukattu, Peltomaa sanoo.
Peltomaa jätti työnantajalleen eli Mikkelin kaupungille keskiviikkona ilmoituksen epäasiallisesta kohtelusta, josta kaupunki käynnistää virallisen prosessin asian selvittämiseksi.

Kaupunginjohtaja Timo Halonen sanoo, että tapaus on tiedossa ja se selvitetään.
– Kun ilmoitus on tehty, käynnistyy meillä virallinen prosessi sen selvittämiseksi, onko työntekijöihimme kohdistunut asiatonta kohtelua, häirintää tai kiusaamista.
– Toinen tie on se, että hän, joka kokee, että kunniaa on loukattu, tekee rikosilmoituksen ja poliisi käynnistää tutkimuksen, sanoo Halonen.

Korruptiosta Halonen ei ole havainnut kaupungin organisaatiossa mitään merkkejä.
– Ei ole syytä epäillä, että väitettyjä laittomuuksia olisi tapahtunut.

1. Eripura :-) 23/03/2019 09:11

”Kysely” vai syyttäminen? Eiköhän totuus tule julki ja toivottavasti tulee rikosilmoitus. Eikös suunnitelmat pidäkkin olla valmiina yleensäkkin esittelypapereissa mahdollisen kaavamutoksen vuoksi.

2. Ei yllätä 22/03/2019 15:15

Eikö kukaan saa Satua kuriin. Jotenkin ei kyllä yllättänyt, että tällaista tulee taas ilmi, onhan kuitenkin vaali-kevät. Demarit ovat hyviä huutelemaan, mutta mitään ei saada aikaan

3. Jo on touhua 21/03/2019 19:42

Asioiden kysely ja kuntalaisten edun ajaminen on nykyään siis kiusaamista. Tässä kaupungissa toimii aktiivisesti hyvä veli-verkosto, se pyrkii mustamaalaamaan ne, jotka vaativat päätöksenteolla demokratiaa ja lakien noudattamista.

4. Kummastunut 21/03/2019 17:28

Attendolla oli valmiit piirustukset ja Mikkeli jo esittelypapereissa mainittiin tämän Aalto-hoivakodin yhtenä paikkakuntana. Siis ennen kaavamuutosta. Haiskahtaa taas hyvä veli-verkoston puuhastelulta kulisseissa.