21.02.

Riitan Sapuska kasvaa ryminällä

Riitan Sapuskan yrittäjä Riitta Vesterinen, ateriapalveluvastaava Essi Lepistö ja keittiöapulainen Teija Mynttinen puhuvat rehdin kotiruoan puolesta. Ravitsevaan lounaaseen kuuluu pääruoan lisäksi salaatti, leivät, juoma ja jälkiruoka.

Yrittäjä Riitta Vesterisellä on syystäkin hymy herkässä. Nelivuotista taivaltaan juhlivalla ruokapalveluyritys Riitan Sapuskalla on takanaan huikean kasvun vuosi.
Yritys laajensi viime vuoden loppupuolella ateriapalvelunsa saatavuutta Mikkelin alueella ja ympäristökunnissa. Riitan Sapuska toimittaa aterioita viikoittain nyt myös muun muassa Haukivuorelle, Ristiinaan, Hirvensalmelle, Mäntyharjulle ja Pertunmaalle.

Ateriapalvelun lisäksi yritys tarjoaa pitopalvelua ja arkisin kotilounasta Mikkelin Karikossa Kaapelikadulla.
– Lounas on todella suosittu ja pitopalvelunkin suosio kasvussa, yrittäjä iloitsee.
Ateriapalvelun annoksista valtaosa valmistetaan Otavan koulutilalla sijaitsevassa keittiössä, josta lähtee yli tuhat ateriaa viikossa yksityisasiakkaille, yrityksille sekä koti- ja laitoshoidon puolelle.
Keittiövastaava Emmi Mentulan laskujen mukaan Otavan keittiössä syntyy ruokaa päivätasolla noin 150 kiloa. Lounas ja pieni osa ateriapalvelun aterioista valmistetaan Kaapelikadulla.

Yritys aloitti lokakuussa 2017 Essoten palvelusetelintuottajana. Kun Mikkelin kaupunki viime vuoden keväällä lopetti ateriatoimitukset kotiin, Riitan Sapuskan ateriapalvelun kysyntä alkoi kasvaa ryminällä.
– Aloitin hommat yksin, ja nyt yritys työllistää minun lisäkseni 11 henkilöä. Kasvu on ollut huimaa. Ateriapalvelu on ollut osana yrityksen toimintaa aina, mutta nyt asiakasmäärä on kasvanut viidestä asiakkaasta useaan sataan.

Ateriapalvelun ensisijainen kohderyhmä on ikäihmiset. Lounas sisältää pääruoan, salaatin, leivän, juoman ja jälkiruoan.
– Ateria on monelle ikäihmiselle päivän kohokohta. Meille on todella tärkeää, että vanhus saa hyvän, ravitsevan ja maittavan ruoan. Haluamme tarjota makumuistoja ja elämyksiä kunnon rehdillä kotiruoalla, Vesterinen sanoo.
– Avainsanoja on ravinteikkuus, monipuolisuus ja maku, summaa Riitan Sapuskan ateriapalveluvastaava Essi Lepistö.
Vesterinen sanoo, että ateriapalvelua hyödynnetään paljon myös lyhytaikaisessa tarpeessa, muun muassa leikkauksista toipuessa.
– Ravinteikas ruoka on yksi osa toipumista. Jos syö hyvin, myös toipuu paremmin.

Riitan Sapuskan ateriapalvelun ruokalista on kiertävä ja monipuolinen. Tämän viikon lista pitää sisällään muun muassa makkarapihvejä, uunikalaa, lihakeittoa ja kinkkupastaa. Toimitetuista aterioista laskutetaan kerran kuukaudessa.
Arkisin Kaapelikadulla tarjottavan lounaan ruokalista muuttuu alati, aina asiakkaiden toiveiden mukaan.
Hittituotteeksi Vesterinen ja Lepistö nimeävät tirripaistin, jota on tarjolla lounaalla joka kuukauden viimeinen perjantai ja ateriapalvelussa joka kuudes viikko. Erityisen suosittuja ovat myös kaalilaatikko, maksapihvit, Riitan lihapullat ja makaronilaatikko.
– Juomapuolella kotitekoinen kotikalja on suosittu, sanoo Lepistö.

Yrityksessä suunnitellaan parhaillaan ateriapalvelun laajentamista myös lapsiperheille sekä ateriapaketteihin, jotka sisältäisivät lounaan lisäksi myös päivällisen.
– Valmiiden aterioiden saaminen kotiin helpottaisi lapsiperheen arkea esimerkiksi kiireen keskellä ja loma-aikoina. Uskomme, että palvelulle löytyisi kysyntää, Lepistö ja Vesterinen ideoivat.
– Ateriapalvelu on tulevaisuuden juttu, ja asiakkaita tulee tasaiseen tahtiin lisää. Sana kiirii puskaradion kautta, joka on todella positiivista. Nyt me vain vastaamme kysyntään ja pidämme laatua yllä.

Anni Suomela

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.