Makujen aatelia

Maukkaiden makujen yhteyteen persoonalliseksi nautinnoksi sopii erinomaisesti myös Sahanlahden isännän Janne Kuivalaisen suunnittelema ja rakentama jääsauna. Tertin Kartanon ravintolapäällikkö Katariina Niemelä, Teahouse Of Wehmais yrittäjä Anna Grotenfelt-Paunonen, Hotelli Punkaharjun markkinointivastaava Taru Sassi, Sahanlahti Resortin yrittäjä Jaana Kuivalainen ja Tertin Kartanon yrittäjä Pepita Pylkkänen valmistautumassa koelöylyihin.

Saimaan alueen neljä arvostettua ja tunnettua ravintolayrittäjää ovat yhteistyön kautta päättäneet
tarjota oman maakunnan makuja herkullisella ja persoonallisella tavalla.
Saimaa Gastronomy yhteisössä ovat Tertin Kartano, Sahanlahti Resort, Teahouse of Wehmais k
ja Hotelli Punkaharju.
Koko nelikko on tunnettu lähituotteistaan ja eteläsavolaisten makujen korostamisesta. Yrittäjät kävivät viime vuoden lopulla Euroopassa ja erityisesti Italiassa ideointi ja trendien maistelumatkalla.

Omat keittiömestarit saivat vastuullisen ja innovatiivisen haasteen. Talvilomaviikoiksi helmi-maaliskuussa on huolella suunniteltu talven makupalat ja uudistetut raikkaat ruokalistat.
Eteläsavolainen mediaväki kutsuttiin tällä viikolla makuja maistelemaan.
Neljän ruokalajin lounas valmistui neljän keittiömestarin Puumalan Sahanlahden keittiössä.

Tervetulojuoma: Kuuma omenamehu ja kuusenkärkkä. Alkupalat: Kuhaa, piimää ja tilliä.
Keitto: Madekeittoa ja mademaksá scones. Pääruoka: Tiisanmäen lammasta, herkkutattikastiketta, rosmariiniperunaa ja raitajuurta. Jälkiruoka: Tertin marenkinen marjainen vatsanhyväily plus Teahouse of Wehmais teetä.

Parin tunnin makunautinto oli niin hyvää, ettei oikein sanotuksi saa.
Mielenkiinto varmaan heräsi. Kannattaa varmasti käydä omakohtaisesti maistamassa.

Antero Heikkinen