28.02.

Jälleen uusi ravintola

Hasan Budak (vas.) ja Hüseyin Eroglu avaavat Mikonkadulle Ella Grill -nimisen ruokaravintolan. Myös Eroglun Berfin-vaimo aloittaa työskentelyn ravintolassa. Kolmikko luottaa Mikkelin ruokapaikkakilpailussa hiiligrillin ja poropizzan vetovoimaan.

Mikkeliin avataan jälleen uusi ruokapaikka. Ella Grill -niminen ravintola avaa ovensa lähipäivinä Mikonkatu 1:ssä, entisissä ravintola Vinon tiloissa. Tarkka avajaispäivä ei ole vielä varmistunut.

Ravintolan takana ovat Turkista kotoisin olevat kokkikaverukset Hasan Budak ja Hüseyin Eroglu. He sanovat suunnitelleensa yhteisen ravintolan perustamista jo useamman vuoden ajan.
– Ei löytynyt sopivaa paikkaa ennen tätä. Kävimme katsomassa useita tiloja, mutta mikään niistä ei ollut tarpeeksi hyvä, Eroglu kertoo.
– Tässä on hyvä sijainti ja juuri sopivan kokoiset tilat tarpeeseemme, sanoo Budak

Uudessa ravintolassa tarjotaan pihviannoksia, burgereita, pizzaa, kebabia ja salaattiannoksia. Mikkelissä on jo ennestään useita pizza- ja kebabravintoloita. Ella Grillin erikoisuus on yrittäjien mukaan se, että lähes kaikki ravintolassa tarjottava ruoka valmistetaan puuhiiligrillillä.
– Emme ole huolisissamme kilpailusta, sillä hiiligrilli on kantava erikoisuus. Toinen erikoisuus on poropizzat. Tuomme vähän Lapin makuja Mikkeliin, sanoo Budak, joka on pyörittänyt aiemmin pizzaravintolaa Torniossa.
Mikkelissä Budak on työskennellyt kokkina kolmessa eri pizza- ja kebabravintolassa. Myös Eroglulla on aiempaa kokemusta ravintola-alalta. Hän on työskennellyt muun muassa Ruokolahdella ja Lappeenrannassa kokkina ja pihvimestarina.

Ravintola tulee työllistämään yrittäjien lisäksi myös Hüseyin Eroglun vaimon, Berfin Eroglun. Lisäksi he hakevat parhaillaan ravintolaan kahta tai kolmea työntekijää.
Ella Grillissä on tällä hetkellä 24 asiakaspaikkaa. Ravintola ei ole ainakaan aluksi avoinna yöaikaan.
– Jos päiväsaikaan riittää tarpeeksi asiakkaita, ei ole tarvetta pitää ravintolaa avoinna yöllä. Katsotaan myöhemmin mitä tuleman pitää.

Anni Suomela

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.