07.02.

Betset laajeni Turkuun

Mikkelin Betonin hallituksen varapuheenjohtaja Olavi Jukarainen (seisomassa oik.) ja tehdaspäällikkö Henri Vasara julkistivat yrityskaupan maanantaina Mikkelin tehtaalla Pursialassa.

Rakennusteollisuusyritys Betset-yhtiöt on vahvistanut asemiaan ostamalla BM Turku Oy:n liiketoiminnan. Kyyjärveläisen perheyrityksen edellinen iso yritysosto oli Mikkelin Betoni runsas vuosi sitten.

Betsetin hallituksen puheenjohtaja, teollisuusneuvos Hannu Löytönen sanoo, että tuoreen kaupan myötä Betset pääsee entistä paremmin Turun seudun kasvaville rakennusmarkkinoille.
– Ostettavaksi tuli uusi tehdas Turusta. Siellä markkinoille ei ole helppoa päästä, jos ei ole läsnä seudulla.

Samalla Betset vahvistaa kapasiteettiaan osallistua entistä suurempiin urakoihin ympäri maata.
– Saimme lisää seinäkapasiteettia, mikä mahdollistaa osallistumisen aiempaa suurempiin toimituksiin.

Löytönen kiittelee vuonna 2017 toteutettua Mikkelin Betonin kauppaa. Sekä liikevaihto että työntekijämäärä ovat Mikkelissä kasvaneet parinkymmenen prosentin verran. Mikkelin tehdas työllistää nyt liki 80 henkeä.
– Mikkelin Betonin osto oli meille merkittävä paalu. Pääsimme aiempaa paremmin kiinni asuntorakentamiseen, joka on ollut tavoitteemme jo pidempään.

Rakentamisen kuumin suhdanne on tällä erää ohitse, mutta Löytönen ei odota äkkipysähdystä.
– Rakentaminen heikkenee varmaan jokin verran, mutta silti kyselyjä on edelleen yllätyksellisen paljon. Tämä vuosi näyttää yhä kohtuullisen hyvältä.

Vuonna 1950 perustettu Betset on yksi Suomen suurimmista betonisten valmisosien valmistajista sekä merkittävä toimija valmisbetonimarkkinoilla.
Betset-yhtiöillä on nyt yhdeksän tehdasta Suomessa ja osakkuusyritys Virossa. Yhteenlaskettu vuotuinen liikevaihto Suomessa on noin 125 miljoonaa euroa ja yhtiöt työllistävät yhteensä noin 625 henkilöä.

Tapio Honkamaa

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.