03.01.

Urheilun unelmaviikko

Jukurien tehot ovat parantuneet. Jatkossa olisi jaksettava 60 minuuttia.

Tuomas Sammelvuo aikaa luotsata lentismaajoukkueen EM-kisoihin. (Kuva: Antero Heikkinen)

Uuden vuoden alussa on eletty penkkiurheilijan unelmaviikkoa. Joka päivä voi ylen peruskanavalta seurata maailman parhaiden maastohiihtäjien ja mäkimiesten suorituksia. Meikäläisittäin mielenkiintoa on latistanut suomalaisten vaisut edesottamukset. Miesten maastohiihtäjien kolmen miehen joukkue on jo palannut koti-Suomeen harjoittelemaan. Naisten kohtuullinen menestys on enää Krista Pärmäkosken varassa, eikä hänkään taistele enää Tourin voitosta.
Mäkihypyssä kaukana ovat vuodet, kun Matti Nykänen ja Janne Ahonen hallitsivat suvereenisti mäkisirkusta. 1980-luvun lopulta muistuu mieliin Nykäsen muutaman sanan kommentit kansainväliselle ja kotimaiselle medialla. Insbrukin mäki maistui Matista hyppyrimäeltä. Kiteen Hutsin mäki oli persmäki. Nyt samaisesta Kiteen mäestä on maailman-cupiin ponnistanut Antti Aalto. Toivottavasti Antti jo ensi kaudella taistelee maailman-cupin kymppisakissa kärkipaikoista.

Jääkiekossa U20 leijonajoukkue yllätti Kanadan. Iso ylläri olisi jo matka jatkuisi finaaliin ja päätyyn saakka. Kokkosen Mikolla olisi ollut annettavaa joukkueelle. Jukureiden kannalta on toki ollut tärkeää saada nuoren lupauksen panos Kalevankankaan katsojien iloksi.
Jukurien voittoputki katkesi tylysti ärsyyntyneen Tapparan kanssa. Loistavan avauserän jälkeen tuhlattiin 5-3 ylivoima kahdella typerällä hyökkäyspään jäähyllä. Tapparan kaltaista porukkaa ei kävelyvauhdilla kukisteta. Jukurien olisi vihdoin yllettävä täyden 60 minuutin suoritukseen.

Urheiluviikon huipentuma on lentopallon EM-karsinnan päätösottelu Suomi vs Tanska. Tuomas Sammelvuon miehistö on kunnossa ja hyvässä vireessä. Fiilis on hyvä, sen totesin, kun tapasin joukkueen pikaisesti harjoitustunnelmissa Saimaa Stadiumilla.
Mielinkiintoinen ja tasokas huippulentis koetaan sunnuntaina.

Antero Heikkinen

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.