Tarjolla on paljon töitä

Maarika Raitosola (vas.) ja Minna Hallikainen odottavat innolla Mikkelin seudun suurinta rekrytointitapahtumaa. joka järjestetään helmikuun alussa Akselissa ja Stellassa.

Mikkelin alueen suurin rekrytointitapahtuma RekryON järjestetään helmikuun alussa keskustan kauppakeskuksissa.

Kahdeksatta kertaa RekryON saattaa vuosittain yhteen alueen työnantajat, työnhakijat ja opiskelijat. Tapahtuma on nyt ensimmäistä kertaa kauppakeskuksissa.
– Akseliin ja Stellaan löytävät tiensä hyvin sekä työnhakijat kuin yrityksetkin. Odotamme, että päivän aikana RekryOniin saapuu yli tuhat kävijää, sanoo tapahtuman projektikoordinaattori Maarika Raitosola.

Joinakin vuosina kävijöitä on ollut enemmänkin, mutta tänä vuonna RekryOn järjestetään ensimmäistä kertaa yksipäiväisenä. Raitosola sanoo, että tapatumaa on tiivistetty näytteilleasettajien toivomuksesta.
RekryON 2019 -tapahtuman järjestävät Etelä-Savon ammattiopisto, Mikkelin kaupungin työllisyyspalvelut ja Mikke ry yhdessä useiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Tapahtuma on yrityksille ja kävijöille maksuton.
– Rekrytointitapahtuma on alueen vetovoiman kannalta tärkeä. Hienoa, että järjestäjät ja Stella ja Akseli lähtivät siihen mielellään mukaan, sanoo uraohjaaja Minna Hallikainen.

RekryON on hyvään aikaan, sillä paljon on tarjolla työtä. Myös kesätyöntekijöiden pestaus on alkamassa Työnantajat esittelevät toimintaansa ja avoimia työpaikkojaan. Tapahtuman rennossa tunnelmassa työnhakijan on helppo kohdata työnantajat kasvotusten ja edetä työnhaussa.
– Paikalle kannattaa tulla myös, vaikka uuden työn hakeminen ei olisi juuri nyt ajankohtaista.
Työllisyystorilla. RekryON tarjoaa vinkkejä työnhakuun. Sometaituri Joonas Pesonen avaa näkymiä sosiaalisen median hyödyntämisestä työnhakemisessa.

Akselin alakertaan pystytettävä Jobittila on työnhaun välineiden aarreaitta, jossa jokainen työnhakija saa monipuolista tukea perinteisten tai sähköisten työhakemusten ja ansioluettelojen laatimiseen. Samalla voi otattaa itsestään ilmaiseksi kuvan ammattikuvaaja Anna-Katri Hännisellä.
Vaikka uusi työpaikka ei olisikaan juuri nyt ajankohtainen, tapahtuma antaa mahdollisuuden tutkailla tarkemmin, millaisia työpaikkoja alueellamme on tarjolla myös lähitulevaisuudessa.

Mikkelin Poikateatteri tutkii työnhaun ihmeellistä maailmaa vetämällä aiheesta omat impronsa, Tapahtuman suojelijana toimii oikeusministeri Antti Häkkänen. Lisätietoa ja tarkempi ohjelma: www.rekryon.fi