03.01.

Poikateatteri katkoo somekahleita

Mikkelin poikateatterin ohjaaja Joonas Veijanen haluaa nostaa esille nuorille merkityksellisiä ja ajankohtaisia aiheita. (Kuvat: Vertti Neuvonen)

Mikkelin poikateatterilaiset ovat viime syksystä saakka harjoitelleet ahkerasti uutta, sunnuntaina ensi-iltansa saavaa näytelmää. Nonline-näytelmä ottaa kantaa teknologian kehitykseen ja sosiaaliseen mediaan.

Mikkelin poikateatterin vuosi käynnistyy vauhdikkaasti uuden esityksen saattelemana. Sunnuntaina Paukkulan Artium-salissa ensi-iltansa saavan näytelmän teemana on teknologia ja sosiaalinen media.
Nonline –esitys kertoo maailmasta, jossa kehitys on niin pitkällä, että ihmiset ovat vain askeleen päässä täydellisestä koneellistumisesta.

Poikateatterilaiset ovat näytelmäprosessin aikana pohtineet jatkuvasti kehittyvän teknologian merkitystä ihmissuhteisiin ja tulevaisuuteen sekä punninneet sosiaalisen median ja automatisoitumisen hyviä ja huonoja puolia.

Mikkelin poikateatteri tunnetaan ryhmänä, jonka esitykset käsittelevät nuorille tärkeitä ja merkittäviä aiheita. Nonline on järjestyksessään poikateatterin kahdestoista näytelmä.
Kuten kaikki poikateatterin näytelmät tähän saakka, myös Nonline on syntynyt niin, että nuoret ovat itse saaneet päättää esityksen aiheen, nimen sekä suunnitella ja toteuttaa kaiken sisällön.
– Sosiaalinen media teemana on hyvin ajankohtainen ja ajatuksia herättävä. Esityksen työryhmä testasi sometonta elämää ilman puhelinta ja jokainen tarkasteli omaa sosiaalisen median käyttöään kriittisesti, kertoo Mikkelin poikateatterin ohjaaja Joonas Veijanen.
– Ryhmä koki, että mikäli kehitys jatkuu tätä rataa, maailmasta tulee äärimmäisen erikoinen paikka. Nonline on ikään kuin offlinen ja onlinen välitila. Olemme määritelleet sen ajanjaksoksi juuri ennen maailman täydellistä koneellistumista, Veijanen pohtii.

Näytelmällä on vain neljä avointa näytöstä, joista ensimmäinen nähdään Paukkulan Artium-salissa tulevana sunnuntaina 6. tammikuuta kello 17. Muut näytökset ovat maanantaina 7. tammikuuta kello 17 ja 19 sekä keskiviikkona 9. tammikuuta kello 19.
Esityksen kesto on noin 55 minuuttia. Näytöksiin voi ostaa lippuja suoraan ovelta. Ennakkovaraukset sähköpostitse: mikkelinpoikateatteri@gmail.com.

Nonlinen -näytelmän ohjaus ja valosuunnittelu: Joonas Veijanen. Työryhmä: Aaron Heikkinen, Aku Havukainen, Aleksi Markonsalo, Emre Karabulut, Okko Soila, Oliver Kuusinen, Otto Valtonen, Taneli Pöyry, Touko Arola, Valtteri Pyykkönen, Vertti Neuvonen ja Ville Valjakka.

Anni Suomela

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.