Peräpään valvoja: Mikkeli myhäilee, Seinäjoki taivastelee

On helppo huomata, että Mikkelin Taidemuseo on suljettu.

Ei tekisi mieli koko ajan verrata Mikkeliä Seinäjokeen. Tulee helposti paha mieli.
Nyt ne ovat palkanneet kaupungin palkkalistoille Taivastelijaksi kotkalaisen Thomas Halloran, joka kuulemma on täysin neitsyt seinäjokisten suhteen. Taivasteltavaa siis riittää.

Taustalla on se, että Seinäjoki aiemmin julistautui Avaruuden pääkaupungiksi.
Rekrytointi- ja taivastelijakampanja ovat osa Seinäjoki – avaruuden pääkaupunki -markkinointikokonaisuutta, joka pyrkii vahvistamaan Seinäjoen tunnettuutta ja vetovoimaa asuin-, opiskelu-, työ-, yrittämis- ja matkailukaupunkina.
Taivastelijan tehtävään tuli määräaikaan mennessä 162 hakemusta. Taivastelijan haku tavoitti yli miljoona työikäistä suomalaista ja toihinseinajoelle.fi-sivustolla vieraili yli 23 000 kävijää.
-Olemme tyytyväisiä niin itse taivastelijaan, kuin kampanjan saamaan huomioonkin. Kampanja on lähtenyt hyvin liikkeelle, myhäilee Seinäjoen kaupungin markkinointipäällikkö Anu Männikkö syystäkin Kuntalehden haastattelussa.

Asuu Mikkelissäkin ihan kelpo väkeä, mutta myynti ja markkinointi eivät oikein ota sujuakseen.
Esimerkki numero 1: Graniittitalon Taidemuseon suljetulla ovella on talven mittaan käynyt turisti poikineen lukemassa, että suljettu on, suomeksi ja englanniksi.
Ei sitten ole jaksettu raapustaa oheen, että Taidemuseo avaa ovensa Kauppakeskus Akselissa kesäkuussa. Ihan hatusta vetäisten kannattaisi harkita myös venäjän kielen käyttöä, sen verran paljon turkiksia museon nurkilla pyörii.

Esimerkki numero 2: Ensi viikolla Mikkelissä järjestetään kaksikin suurta gaalailtaa, perjantaina urheiluväelle ja lauantaina yrittäjille.
Jokunen vuosi takaperin gaalat oli muutaman kerran yhdistetty yhdeksi suureksi Nosto-tapahtumaksi, johon liittyi myös Mikkelin kehittämistä pohtinut seminaari.
Mukana henkeä nostamassa olivat kaikki; Esli, kaupunki, maakuntaliitto, yrittäjäjärjestö, kauppakamari sekä monet yritykset mukaan lukien maakuntalehti, joka takasi Nostolle runsaasti julkisuutta.
Noston voima oli siinä, että eri alojen ihmiset tapasivat. Syntyi ideoita ja verkostoja
Noston isä tuskin ottaa nokkiinsa, vaikka tapahtuma herätetäisiin henkiin. Se kannattaa vielä tarkistaa Kyösti Ylijoelta, joka siihen maailman aikaan johti kaupungin kehitysyhtiötä.

Mikkelin piispa Seppo Häkkinen julkaisee uuden kirjan Mikkelissä Runebergin päivänä.
Rohkeasti kristitty -nimisessä kirjassaan Häkkinen pohtii, miten voi olla rohkeasti kristitty monien erilaisten käsitysten ja uskomusten keskellä. Onko uskolla ja kirkolla enää merkitystä?
Häkkisen edellinen kirja Rohkeasti luterilainen julkaistiin vuonna 2013.

Hyvä lumitilanne näkyy paitsi maisemassa myös eläköityneitten pankkimiesten vyötäröllä. Suur-Savon Osuuspankin entiset johtajat ovat kuin ajokoiria.
Risto Rouhiainen johtaa 850 hiihtokilometrillä. Huoleton ei juvalaislähtöinen latuvaltias kuitenkaan voi olla.
Tiukassa tuntumassa on entinen esimies kauppaneuvos Kari Manninen, jolla on koossa 650 kilometriä. Seuraamme tilannetta.