Mikkelin kaupunki sai 400 000 euron perinnön lasten ja nuorten tukemiseen

Mikklei sai suurperinnön lasten ja nuorten tukemiseen. Kuvan henkilöt eivät liitty juttuun.

Mikkelin kaupunki haki ja sai valtiolta perintöä perillisittä kuolleen henkilön kuolinpesästä. Kaupunki haki perintöä käytettäväksi lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukemiseen ja nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseen.

Kaupungin tekemä hakemus perustui osallistuvan budjetoinnin ideaan ja perinnön arvo on noin 400 000 euroa.
Perintöä haettiin lasten ja nuorten käyttöön, mutta tarkka käyttökohde jätettiin nimeämättä, vaan todettiin, että lapset ja nuoret saavat itse määritellä, miten varat käytetään. Varat käytetään osissa ja vuosittainen enimmäismäärä on 30 000 euroa.

Nuorisovaltuusto kerää esityksiä varojen käytöstä jatkuvan haun periaatteella. Myös lasten parlamentti osallistuu vuosisuunnitelman tekemiseen. Vuosisuunnitelman tekemiseen otetaan mukaan lapsia ja nuoria mahdollisimman laajasti erilaisilla menetelmillä.