Tanssihumua Paukkulassa

Fanny Gurevitsch Marjo Vartela Etelä-Savon tanssiopistolta lupaavat, että viikonloppuna järjestettävä tanssi- ja sirkusfestivaali on näkemisen ja kokemisen arvoinen elämys.

Tulevana viikonloppuna Mikkelissä koetaan tanssi- ja sirkustaiteen huumaa, kun Etelä-Savon tanssiopiston (ESTo) väki vetää tanssikengät jalkaan ja tuo kaupungin joulunalusaikaan uutta virettä kolmipäiväisillä festivaaleilla.

Paukkulassa, Suomen Nuoriso-opiston alueella järjestettävän tanssi- ja sirkusfestivaalin vietto alkaa huomenna perjantaina. Paukkulan Artium-salin lavalle kipuaa viikonlopun aikana yli 300 tanssi- ja sirkustaiteen harrastajaa.
Tapahtumassa on samalla oiva mahdollisuus saada tuntumaa siitä, mitä tanssiopiston seinien sisällä tapahtuu. Festivaali on näyttö tanssiopiston syksyn työn tuloksista kaikissa ikäluokissa ja tanssilajeissa.

Viikonlopun ohjelmakokonaisuus kantaa nimeä KUVIA, ja se koostuu neljästä eri näytöksestä, joista jokainen pitää sisällään useamman eri esityksen.
Näytökset ovat nimeltään Kamera, Kehys, Heijastus ja Oma kuva. Niiden lisäksi ohjelmaan sisältyy koreografi Sara Gurevitschin ohjaama tanssiteos Forget, joka nähtiin myös Museoiden Yö –tapahtumassa lokakuussa.
Näytösten lomassa on mahdollisuus seurata parkour –ryhmän harjoituksia Savotan liikuntasalissa Aake Lahden vetämänä.

Artium-salin lavalla nähdään myös tanssiopiston uusien opettajien ammattitaitoa.
Neljä kuukautta tanssiopistolla opettanut Mari Stankus on tälläkin hetkellä kiinnityksellä Tallinnan Estonia-baletissa. Festareilla hän tuo osaamistaan esille sekä klassisen että nykybaletin saralla.
Toinen uusi opettaja on Outokummun tanssijankoulutuslinjalta valmistunut Emilia Palmroos. Palmroos on ESTo:n kasvatteja, ja hän opettaa nyky-, show- ja street-tanssia.

Kaikki viikonlopun esitykset ovat syntyneet Etelä-Savon tanssiopistolla kuluneen syksyn aikana.
– Festareiden eteen on tehty hurjasti töitä. Nyt olemme kaikki valmiita näyttämään osaamistamme, innostustamme ja heittäytymiskykyämme katsojille, iloitsevat tanssiopiston rehtori Fanny Gurevitsch ja tanssiopiston kannatusyhdistyksen toiminnanjohtaja Marjo Vartela.
– Lavalla näkyy tanssin ilo. Jäykästä pönötyksestä ei näissä festareissa ole tietoakaan, päinvastoin, vaikka ei pönötyksessäkään mitään väärää ole, Gurevitsch nauraa.
– Tällä kertaa päädyimme kuitenkin enemmän rentoon ja viihdyttävän show’hun. Katsojat pääsevät sukeltamaan sisään oppilaiden ja opettajien intohimoon tanssitaidetta kohtaan.
Noin tunnin kestävissä näytöksissä ei ole väliaikaa. Jokainen näytös on sisällöltään erilainen.

ESTo -tanssi- ja sirkusfestivaalit tulevana viikonloppuna 14. – 16. joulukuuta. Näytökset: Albumi 1/Kamera perjantaina kello 18.30, Albumi 2/Kehys lauantaina kello 13, Albumi 3/Heijastus lauantaina kello 17, Albumi 4/Oma kuva sunnuntaina kello 15.
Lisätietoja: täältä.
Anni Suomela