Peräpään valvoja: Tonttuhattu päähän ja menoksi!

Pro Mikkeli -mitalilla palkittu Jukka Ahdelma (oik.) vietti juhlakahveilla maanantaina hetken myös kaupunginjohtaja Timo Halosen seurassa.

Vuoden 2018 Pro Mikkeli -mitalin saaja Jukka Ahdelma,64, on vuosikymmeniä raportoinut luotettavasti Mikkelin kunnallisasioista ja myös valtakunnallisesta politiikasta.
Länsi-Savon palveluksessa Ahdelma ollut vuodesta 1988. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Savon Sanomissa.
Pro Mikkeli -palkinnon myöntää kaupunginhallitus henkilölle, joka on toiminut merkittävästi Mikkelin hyväksi. Mitalin ovat aiemmin saaneet muun muassa Aake Kalliala, Mika Sillanpää, Olli Rehn ja Valeri Gergijev.
Palstanpitäjä onnittelee Ahdelmaa, joka ensimmäisenä journalistina on päässyt komeana joukkoon.

Pysytään palkinnoissa. Viime viikolla tällä palstalla jäi kertomatta, että myös mikkeliläinen valtuutettu Petri Tikkanen palkittiin itsenäisyyspäivänä Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitalilla kultaristein. Onnittelut jälkikäteen.

Mikkelissä vietetään joukkoliikenteen tonttulakkipäiviä lauantaina 15. ja 22. joulukuuta, jolloin tonttulakkipäiset matkustajat pääsevät kulkemaan ilmaiseksi bussilla.
Tonttulakki toimii kyseisten päivien maksuvälineenä Mikkelin paikallisliikenteessä, maaseutuliikenteessä sekä Pohjois-Savon Ely-keskuksen Waltti-vuoroissa.
Hieno idea. Tonttulakki päähän ja menoksi!

St Michelissä viime kesänä ensi kertaa ajettu Varsakunkku-kilpailusarja on ehdolla Suomen Hippoksen äänestyksessä Vuoden Raviteoksi 2018.
Kun käy verkossa äänestämässä, voi samalla äänestää vaikka mäntyharjulaisen Anne Luttisen hevosta Ranch Kellyä Vuoden Hevoseksi 2018.

Reilun puoli vuotta Mikkelin kaupungin henkilöstöjohtajana toiminut Titta Saksa siivoillee parhaillaan työpöytäänsä kaupungintalolla. Seuraajan valinnastakin on jo syntynyt kuhinaa.
Kaupunginjohtaja Timo Halonen esitti viime viikolla kaupunginhallitukselle, että virka julistetaan auki normaalissa järjestyksessä 4.tammikuuta mennessä.
Kaupunginhallituksen enemmistö keskustan ja kokoomuksen äänin kuitenkin päätti nopeuttaa valintaa. Äänestyspäätöksellä haku päättyy jo 21. joulukuuta, ja hakuilmoitus julkaistaan vain kaupungin virallisella ilmoitustaululla.
Tätä on nyt luettu siten, että keskustalla ja kokoomuksella on kiire saada uusi henkilöstöjohtaja vetämään kaupungin henkilöstösäästöjä. Demareilla ja vihreillä taas ei ole lainkaan hoppua.

Maanantaina valtuusto oli pitkä ja puiseva, mutta onneksi mukaan mahtui pari helmeä. Puhetaidollisesti parhaaseen suoritukseen ylsi tällä kertaa perussuomalaisten Jussi Martikainen, joka pajatti puhujapöntöstä kymmen minuuttia tiukkaa asiaa.
– Lopuksi kaikille hyvää joulua tasapuolisesti, päätti Martikainen puheensa samalla nuotilla ja kuittasi raikuvat aploodit valtuustolta.
Hauskin loppuheitto oli keskustan Pekka Pöyry, joka innosti Mikkeliä uudistumaan.
– On hyvä muistaa, ettei kivikausi loppunut siihen, että kivet loppuivat, vaan siihen, että ihmiset alkoivat tehdä asioita viisaammin.