Peräpään valvoja: Spora föraa skutsiin

Jouni Riihelä (oik.) vastaanotti raitiovaunun Helsingistä maanantaina.

Paras uutinen sitten kävelykadun palmujen saatiin maanantaina, kun HKL julkisti vanhojen ratikoiden loppusijoituspaikat. Kaksi niistä matkaa Mikkeliin.
Idean isä on Mikkelin tekninen johtaja Jouni Riihelä, joka hoksasi kesällä purjehtiessaan Suomenlahdella HKL:n etsivän ilmoituksella vanhalla ratikkakalustolle uutta kotia.
Riihelä rustasi siltä istumalta hakemuksen, jonka meilasi saman tien HKL:lle. Tulos siis kuultiin maanantaina.
Riihelän rivakkuus toi Mikkelille paitsi kaksi ratikkaa myös kosolti valtakunnallista, myötämielistä julkisuuttaa. Pääkaupunkilaisia sopii odottaa laumoittain Mikkelipuistoon tulevana suvena.

Mikkeli on saanut muutenkin hyvää näkyvyyttä pääkaupungin lehdissä. Maan tunnetuin ruokatoimittaja Mikko Takala kirjoitti Kauppalehti Option marraskuun lopulla seuraavaa;
”Kuluvan vuosikymmenen alussa Ilkka Arvolan Vilee-bistro Mikkelissä oli ruuhka-Suomen ulkopuolisten ravintoloiden ehdotonta aatelia. Tammikuun lopulla teatteritalon alakerta sai uudet yrittäjät Roope Raskista ja Pia Montosesta, ja samalla nimi vaihtui Bistro Holviksi .”
Takala kertoo, että Holvi on edelleen se sama tunnelmallisen hämärä kellariravintola tiili-holvikaarineen. Lounaalla Holvi täyttyy Takalan mukaan jo ennen puoltapäivää.
”Holvin keittiössä yhdistellään kansainvälisiä makuja ja Mikkelin toria. Ruoka¬listan vaihtuminen noin kerran kuukaudessa kertoo innosta ja into¬himosta.”
Illalliseksi nautittu grillattu ulkofilee, luuydinvoi, paahdetut kasvikset ja lohko¬perunat olivat Takalan mukaan ”silkkaa lihanirvanaa”.
”Myös färssillä täytetty grillattu viiriäinen todistaa tekijöiden vankasta osaamisesta. Keittiö hallitsee perusjutut niin hyvin, että vähempikin tavara lautasella riittäisi”, Takala päättää arvionsa.

Kunniamerkkien kilinää oli taas tarjolla itsenäisyyspäivän tiimioilla. Maakuntaankin saatiin iso määrä uusia merkkihenkilöitä, joista alla joukko tutuimpia.
Suomen Valkoisen Ruusun ritarimerkin ripustaa rintaansa Mikkelin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Seija Kuikka ja ansioristin filosofian tohtori Anni Ontto-Suuronen Mikkelistä.
Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitalin kultaristein saavat mikkeliläiset valtuutetut Raimo Heinänen sekä Minna Pöntinen.
Suomen Leijonan ritarimerin saivat muun muassa savonlinnalaislääkäri Panu Peitsaro ja asianajaja Hannele Rouhiainen Mikkelistä.
Suomen Leijonan ansioristi saa Suur-Savon Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Seppo Kietäväinen Juvalta. Valvoja onnittelee uusia merkkimiehiä ja -naisia.