Paraatitunnelman koki jopa 15 000 henkilöä

Sotaveteraani Kalevi Raatikainen, Maavoimien komentaja, kenraaliluutnatti Petri Hulkko ja Mikkelin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Seija Kuikka laskivat seppeleen Päämaja (Marskin) patsaalle. (Kuvat: Antero Heikkinen)

Reservin majuri Olli Miettinen johti Maanpuolustusjärjestöjen lippulinnaa, jossa mukana yli valtakunnallista ja maakunnallista järjestöä.

Puolustusvoimien 100-vuotisjuhlavuosi huipentui valtakunnalliseen paraatiin Mikkelissä itsenäisyyspäivänä.
Paraatiin osallistuu joukkoja Maa-, Meri- ja Ilmavoimista, Maanpuolustuskorkeakoulusta ja Rajavartiolaitoksesta sekä veteraani- ja maanpuolustusjärjestöistä yhteensä noin 900 henkilöä.

Ylilennoissa oli mukana Maavoimien NH90-kuljetushelikoptereita ja Hughes MD500-kevythelikoptereita sekä Ilmavoimien F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjiä ja Hawk-suihkuharjoituskoneita. Erinomaisen säätilan vallitessa ylilennoille oli otolliset olosuhteet. Hornetien ja Hawkien oli määrä lentää Maaherrankadun kohdalta pohjois-eteläsuunnassa. Ylilento toteutui kuitenkin alkuperäissuunnitelmasta poiketen Mikonkadun kohdalta.

Paraatin otti vastaan Maavoimien komentaja kenraaliluutnantti Petri Hulkko seurassaan Mikkelin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Seija Kuikka ja sotaveteraani Kalevi Raatikainen.
Paraatijoukkoja komensi Maavoimien esikuntapäällikkö kenraalimajuri Markku Myllykangas.
Mikkelin keskustassa paraatia seurasi jopa 15 000 henkilöä. Yleisradio välitti paraatista suoran lähetyksen TV:ssä ja radiossa.

Antero Heikkinen