20.12.

Haaveena isot festarilavat

Kirjoitusvirheinen Kreivi –kokoonpanossa soittavat Atlas Väisänen, Roope Nykänen, Aapo Bastman ja Arttu Kivekäs.

Kokeileva, erilainen ja rohkea. Oman tiensä kulkija. Sellainen on Mikkelin musiikkikentän uusi tulokas. Bändi kantaa nimeä Kirjoitusvirheinen Kreivi.
Tuoreen mikkeliläisbändin usko omaan tekemiseen on luja. Tavoitteet ovat korkealla, eivätkä ne suinkaan rajoitu pelkästään kotikaupunkiin. Yhtyeen unelmat siintävät nimittäin jo Ruisrockin rantalavalla.
– Jos Ruisrock ei kutsu vielä ensi vuonna, niin viimeistään vuonna 2025. Tavoitteita täytyy aina olla, nauraa bändin solisti Roope Nykänen.
– Vuonna 2025 on ehkä realistinen tavoite, mutta mieluiten kuitenkin aikaisemmin, virnistää yhtyeen säveltäjä, kitaristi, taustalaulaja Atlas Väisänen.
Nelihenkiseen kokoonpanoon kuuluvat Väisäsen ja Nykäsen lisäksi lyömäsoittaja Arttu Kivekäs ja kosketinsoittaja Aapo Bastman.

Yhtyeen musiikkia ei voi rajata yhteen genreen, sillä bändi yhdistelee ennakkoluulottomasti poppia, rockia ja indie-musiikkia, mikä milloinkin oikealta tuntuu.
– Toisinaan on lähes puhdasta poppia, joskus enemmän rockia ja joskus sitten enemmänkin sellaista avaruusmeininkiä, nauraa Atlas Väisänen.

Kaikki sai alkunsa Roope Nykäsen sulkakynästä. Yhtyeen musiikiin pohjana toimivat Nykäsen vuosien varrella kirjoittamat runot, joista osa on nyt muokattu kappaleiden sanoituksiksi.
– Kirjoitusvirheinen Kreivi on saanut alkunsa jo nelisen vuotta sitten, jolloin aloin julkaista runojani. Alkuun suunnittelin runokirjaa, mutta polte uuden musiikin tekemiseen vei mennessään. Aloin etsiä taitavia muusikoita, joilla olisi halu tehdä jotain uutta ja erilaista. Niin syntyi Kirjoitusvirheinen Kreivi –bändi.
– Biisit kertovat elämästä ja rakkaudesta, mutta ei me mitään tarinankertojia olla. Sanoitukset ovat syntyneet minun omista kokemuksista ja tuntemuksista, mutta ne on tehty niin, että jokainen voi niihin samaistua, solisti kertoo.

Bändi on perustettu virallisemmin loppukesästä. Yhtyeen ensimmäinen musiikkivideo julkaistaan vuodenvaihteen jälkeen ja debyyttilevy ensi vuoden aikana.
– Me ei olla asetettu mitään deadlineja, koska halutaan tehdä kaikki rauhassa ja kunnolla valmiiksi, Aapo Bastman sanoo.
– Kaiken täytyy olla timanttia, linjaa Nykänen.

Sinä siinä -kappaleen musiikkivideo on hiomista vaille valmis. Video on toteutettu täysin mikkeliläisesti, yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa.
Mukana toteutuksessa ovat olleet muun muassa Kekäle, Greencorner, Mikkelin Kopiopiste, Mikkelin Musiikki ja lentokenttä.

Hyvällä maulla toteutettu omaleimaisuus kuuluu ja näkyy ainakin allekirjoittaneelle, kun bändi esittelee maistiaisen tulevasta musiikkivideostaan. Miten itse kuvailisitte musiikkianne?
– Sanoisin, että musiikkimme erottuu massasta, Väisänen pohtii.
– Kun teen musiikkia, mietin aina ensin, että kuuntelisinko sitä itse. Sillä periaatteella on hyvä tehdä, Bastman sanoo.
– Monipuolista ja erilaista, tuumaa Kivekäs.
– Ja sellaista, johon jokainen voi samaistua, kuittaa Nykänen.

Kirjoitusvirheinen Kreivi

Solisti Roope Nykänen, 21, on harrastanut laulua koko ikänsä. Musiikkiopistolla Nykänen opiskeli laulua viitisen vuotta ja on sittemmin keikkaillut ja tehnyt musiikkia muun muassa Midnight Signs –duossa. Nykänen soittaa myös saksofonia ja pianoa.

Lyömäsoittaja Arttu Kivekäs, 27, aloitti soittamisen musiikkiopistolla vuonna -97 ja soitti siellä vuoteen -08 saakka. Sittemmin Kivekäs on opettanut Mikkelin ja Asikkalan musiikkiopistoilla. Tätä nykyä hän opiskelee musiikkipedagogiksi Savonian AMK:ssa. Kivekäs on soittanut myös varusmiessoittokunnassa. Hän on valmistunut Lahden konservatoriosta.

Kosketinsoittaja Aapo Bastman, 21, vastaa bändissä myös kappaleiden sovituksista. Tulevalta debyyttilevyltä löytyy myös Bastmanin sanoittama kappale. Bastman on itseoppinut muusikko, joka on tehnyt useita syntetisaattoritaustoja Mikkelin Poikateatterin esityksiin, joista yksi on saanut Paras musiikkimaailma -palkinnon Ramppikuume –festivaaleilla vuonna 2016.

Lauluntekijä, laulaja ja säveltäjä Atlas Väisänen, 20, sävelsi ensimmäiset kappaleensa peruskouluikäisenä. Laulanut hän on koko ikänsä. Myös hän on hakenut oppia musiikkiopistolta. Kirjoitusvirheinen Kreivi –yhtyeessä hän säveltää, soittaa kitaraa ja laulaa. Kokemusta Väisäseltä löytyy kuorolaulusta, orkesterista ja soolona omien kappaleidensa esittämisestä.


Anni Suomela

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.