Taas uusi yrittäjäyhteisö

Jyri Paasonen (vas.) ja Mikko Sorjonen sanovat, että Porrassalmenkatu 18:een asettuvilla yrityksillä on erittäin hyvä sijaniti toiminnalleen. (Kuva: Alina Nevala)

Porrassalmenkadulla avataan ensi viikolla Mikkelin uusin yritysyhteisö. Noin 200 neliön tiloihin asettuu kuusi yritystä.
Mukana ovat tulostuksen- ja dokumentinhallinnan, neuvotteluhuone- sekä viestintäratkaisuiden asiantuntijayritys R-Office, ICT-ratkaisutalo Indata, turvallisuus- ja riskienhallinnan asiantuntijayritys Ahertava, lakitoimisto Laki ja järjestys, mainostoimisto Aamu sekä tapahtumajärjestäjä Lumio Events.
– Sijainti Porrassalmenkatu 18:ssa on erittäin hyvä. Aiemmin parturi-kampaamona palvellut tila oli hyvässä kunnossa, joten selvisimme pintaremontilla, sanoo hankkeen puuhamies Jyri Paasonen.

Paasonen palasi kotikaupunkiinsa Mikkeliin kolme vuotta sitten. Yhdessä Vesa Ellosen kanssa he pyörittävät lakitoimistoa. Lisäksi Paasonen on osakkaana R-Officessa, Indatassa ja Ahertavassa.
Mainostoimisto Aamu ja tapahtumatuotantoja kokonaisvaltaisesti järjestävä Lumio Events ovat Niko Väisäsen yrityksiä.

R-Office ja Indata ovat kumpikin liikevaihdoltaan yli 5 miljoonan euron valtakunnallisia yrityksiä. Yhteensä niiden palveluksessa on ympäri maata 50 työntekijää.
Porrassalmenkadun yritysyhteisössä työskentelee alkuvaiheessa kuusi henkeä, mutta lisää on Paasosen mukaan luvassa jo loppuvuoden aikana.
– Rekrytoinnit ovat käynnissä, ja lisää henkilöstöä on tulossa sekä R-Officelle että Indatalle.

Viime aikoina Mikkelissä on avattu useita monen yrityksen muodostamia yhteisiä toimipaikkoja muun muassa Maaherrankadulle ja Hallituskadulle. Viimeksi avajaisia vietti Kansankadun taiteilijayhteisö viime viikolla.
Porrassalmenkatu 18:ssa on yleisölle avoimet ovet kahvitarjoiluineen ensi viikon torstaina 15. marraskuuta klo 12–17. Paasonen lupaa, että nähtävää riittää.
– Näytämme käytännössä, millainen on moderni digitaalinen työpaikka. Muutakin nähtävää on, sillä seinillä on valokuvaaja Jesse Tamskin näyttely.