01.11.

Rohkeasti äijämeiningillä

GalleriArin galleristi Ari Hänninen kehuu taiteilija Sami Tolvasen töitä rohkeiksi ja pysäyttäviksi. –Sami on loistava esimerkki itseoppineesta taiteilijasta, jolla on oikeasti sisua tehdä sitä, mitä haluaa.

GalleriArin marraskuu starttaa rouhealla äijämeiningillä. Tänään keskikerrokseen avautuvassa Äijä-näyttelyssä on esillä tamperelaisen Sami Tolvasen öljyväriteoksia ja mäntyharjulaisen Petri ”Keitsi” Käen veistos.
Näyttely edustaa nimensä mukaisesti rohkeasti miehiä ja miehistä maailmaa.
– Minulla on ollut monta vuotta mielessä, että haluan järjestää rouhevan näyttelyn, jossa jätettäisiin kukat ja mehiläiset vähemmälle. Tarkoituksena on myös houkutella miehiä taiteen pariin, kertoo GalleriArin galleristi Ari Hänninen.

Hänninen tutustui Sami Tolvasen töihin vuonna 2013 Tampereen taidemessuilla.
– Tykästyin Samin töihin heti. Sami esittäytyi kirvesmiehenä, joka oli tuonut muutaman maalauksensa esille nähdäkseen, miten ihmiset suhtautuvat hänen taiteeseensa. Ostin häneltä pois kaikki messuilla esillä olleet teokset.

Sami Tolvasen debyyttinäyttely pidettiin GalleriArissa vuonna 2014.
– Näyttely oli menestys. Tolvanen lopetti timpurin työt ensimmäisen näyttelynsä jälkeen.
Tätä nykyä Tolvanen maalaa ammatikseen ja pyörittää Kehystyshelmi -nimistä galleria-kehystämöä Tampereella.
– Sami on loistava esimerkki itseoppineesta taiteilijasta, jolla on oikeasti sisua tehdä sitä, mitä haluaa. Samin kaltaiset taiteilijat ovat niitä, joista minä pidän. Hänen tarinansa ja teoksensa ovat ehdottomasti yksi parhaista asioista, joita olen urani aikana kohdannut.

Rock-vuosista kriisien kautta vanhuuteen.

Sami Tolvasen teoksista koottu näyttely kertoo tarinaa miehen elämästä, nuoruuden rock-vuosista neljänkympin kriisin kautta vanhuuteen.
– Maalauksissa on tietysti myös naisia mukana, koska naisethan ovat suuressa osassa miehen elämää, Hänninen tuumaa.

Ensi viikolla vietetään valtakunnallista Miesten viikkoa, jonka tiimoilta GalleriAri, Viola ry ja Miesten asema järjestävät yhteistyössä Minäkuva –nimisen taidepajan 9.marraskuuta. GalleriArissa järjestettävässä taidepajassa kymmenen miestä pääsee ohjatusti maalaamaan oman minäkuvansa akryyliväreillä.
GalleriArin keskikerroksessa avautuu tänään myös toinen näyttely, Pirkko Pelkosen Kylä elää. Näyttelyiden avajaiset ovat tänään torstaina, 1. marraskuuta kello 17.
Marraskuun näyttelyt ovat esillä GalleriArissa kuun loppuun saakka.

Anni Suomela

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.