Peräpään valvoja: Piristyspartio olisi paikallaan!

Mikkelin kaupungin henkilöstöjohtaja Titta Saksa siirtyy uusiin tehtäviin.

Mikkelissä on oivalliset palvelut, mutta saisiko vähän motkottaa parista asiasta. Ihan vaan siksi, että asiat voisivat vaikka korjaantua.
Valvoja oli maanantaina päivällä liikkeellä likaisella autolla, jota olisi ollut mukava nopsasti käyttää pesussa.
Parilla huoltoasemalla heti pihasta näki, ettei maksa vaivaa. Autoja oli jonoksi. Hyvä niin, mutta onko kaupungissa pesupaikkoja tarpeeksi?
Mukaan tarttui kuitenkin yhdeltä huoltoasemalta valmiiksi ostettu pesu, jonne sitten illalla toiveikkaana. Puhdasta tuli 1,5 tunnin jonotuksen jälkeen.
Mistähän muuten tulee nimi pikapesu?

Tiistaina illalla
valvojan kaveri huomasi, että lääkkeet ovat loppu. Lisää piti saada, joten autoon ja kohti ykkösapteekkia, joka oli kuitenkin mennyt hetki sitten klo 20 kiinni.
Kierros todisti, että myös Graanin, Stellan ja Akselin apteekit olivat nekin panneet ukset säppiin samalla kellonlyömällä. Ainoan poikkeuksen teki Urpolan apteekki, joka oli sulkenut jo klo 18.
Ennen vanhaan tunnettiin sellainen kuin päivystävä apteekki, mutta liekö se jäänyt historiaan kilpailupykälien myötä?
Toisikohan parannusta, jos päivittäistavarakauppa saisi toiveensa mukaisesti apteekkiluvat.

Keväällä Mikkelin henkilöstöjohtajana suurin toivein aloittanut Titta Saksa hakeutuu jo uusiin hommiin. Hänet on valittu henkilöstöjohtajaksi kolmen maakunnan yhteiseen talous- ja henkilöstöhallinnon palveluyritykseen Meita Oy:hyn.
Uusikin työpaikka on Mikkelissä, jossa Meitalla on tällä hetkellä 30 työntekijää. Etelä-Savon lisäksi yrityksellä on toimintaa Etelä-Karjalassa ja Pohjois-Karjalassa.
Saksan nopea lähtö kaupungin palkkalistoilta herättää kysymyksiä viihtymisestä.
– Olen viihtynyt hyvin, mutta kävin läpi tuskailun, joka päättyi tällä tavalla. Sain paljon oppia kuntapuolesta, sanoo Saksa, joka tuli Mikkelin kaupungin palvelukseen Etelä-Karjalan osuuspankista Lappeenrannasta.
Henkilöstöjohtajan virka on Mikkelissä tuulinen. Edellinen henkilöstöjohtaja Heli Huopainen hoiti virkaa kaksi vuotta ennen irtisanoutumistaan.

Mikkelin kaupungin ja Essoten yhteiset piristyspartiot on valittu sosiaalialan ammattijärjestön Talentian Hyvä käytäntö -kilpailuun 2019. Paras kuudesta finalistista saa palkinnoksi 3000 euroa ja matkan sosiaalialan konferenssiin ulkomaille. Kisa ratkeaa maaliskuussa.
Piristyspartiot ovat kesätyöntekijöiden iskuryhmiä, jotka käyvät palvelutaloissa virkistämässä vanhusten eloa.
Piristyspartion kehittäjät ovat Merja Airas kaupungilta ja Marjo Räsänen sekä Aija Laasonen Essotelta.
– Hyvä on ollut yhteistyö kaupungin ja Essoten kesken. Tämä on Mikkelille hyvä juttu. Käsittääkseni hommaa jatketaan myös tulevina vuosina. On tilausta, sanoo Airas, joka on jäämässä eläkepäiville joulukuun alussa.

Seurakuntavaalien äänestysinto oli turhan laimea, mutta hyvääkin kehitystä nähtiin. Nuorten päätöksentekijöiden määrä lähti näet valtakunnallisesti nousuun. Valituista alle 30-vuotiaita oli 6,4 prosenttia.
Juvalla kokemus oli silti valttia. Kirkkovaltuustoon valittiin uusina jäseninä useita kokeneita kunnallispoliitikkoja.
Tunnetuimpia ovat keskustan listoilta valitut Markku Karila ja Kalevi Myyryläinen sekä kokoomuslaiset Markku Jalonen ja Esko Loikkanen.
Emeritus kirkkoherra Markku Karila ehti pitkän pappisuransa ohella vaikuttaa Juvan kunnanvaltuustossa SDP:n, SMP:n ja Keskustan riveissä, joissa myös kunnanvaltuuston puheenjohtajana. Kirkollispäättäjiin ylsi myös tekninen johtaja Kaj Pirinen.