Peräpään valvoja: Paljon onnea Häkkäsen perhe!

Suur-Savon Osuuspankki palkitsi keskiviikkona peruskoulujen matematiikkakilpailussa menestyneet. (Kuva: Anni Suomela)

Suur-Savon Osuuspankki palkitsi keskiviikkona rahapalkinnolla Mikkelin peruskoulujen matematiikkakilpailun menestyjiä. Jokavuotinen kilpailu järjestettiin yläkouluissa loka-marraskuussa ja kustakin koulusta palkintosijoille pääsi kolme parhaiten kilpailussa pärjännyttä oppilasta.
Matematiikkakilpailussa palkintosijoille pääsivät Anttolan koulusta: Aku-Pekka Rasa, Senni Mäkipää ja Valio Valtokari, Kalevankankaan koulusta: Jarno Ruotsalainen, Iina Rasimus ja Altti Rahikainen, Lyseon koulusta: Lenni Martikainen, Antti Karonen ja Jere Koponen, Rantakylän yhtenäiskoulusta Olli Waris, Jenna Pappila ja Pinja Varjo, Urheilupuiston koulusta: Rauli Becker, Konsta Kemppainen ja Oiva Kunnamo.
Valvoja onnittelee fiksuja nuoria!

Näin joulun alla voi olla hyväksi välillä ajatella hetki kevättä ja operettimusiikkia, Franz Leharin operetti Luxemburgin kreivi lämmitellään esityskuntoon kahden vuoden tauon jälkeen.
Päärooleissa esiintyvät muun muassa tenori Jyrki Anttila ja televisiostakin tuttu sopraano Anu Hälvä. Esiintymässä ovat myös Lohjan operettikuoro ja Salonkiorkesteri Operetta.
Vuonna 2015 ensi-iltansa saanut Luxemburgin kreivi myi Suomen konserttisalit loppuun lähes poikkeuksetta. Huhtikuusta 2019 lähtien Luxemburgin kreivi kiertää paikkakunnilla, joissa kyseistä teosta ei ole vielä esitetty. Operettikiertue saapuu Mikkelin Mikaeli-saliin huhtikuun lopussa.
Luxemburgin kreivi kertoo boheemielämästä Pariisissa, jossa köyhtynyt aatelismies ja lumoava oopperalaulajatar ovat solmineet valeavioliiton näkemättä toisiaan. Myöhemmin he rakastuvat ensisilmäyksellä tietämättään olevansa naimisissa keskenään.

Mäntyharjun entinen kunnanjohtaja Jussi Teittinen on ajautunut hankalaan tilanteeseen. Osaavana pidetty kunnallismies on jäänyt Heinolasta ottamiensa lopareitten jälkeen ilman uutta pestiä.
Viimeksi alkuviikosta Taipalsaaren valtuusto valitsi Kari Kuuramaan uudeksi kunnanjohtajaksi. Teittinen jäi hopealle kuten muutama viikko sitten myös Punkalaitumella.
Toivottavasti hyvässä työiässä olevalle Teittiselle löytyy sopiva pesti. Epäonninen reissu riitaisaan Heinolaan ei miehen työhistoriaa rasita. Itä-Häme on ollut Mission Impossible elikäs mahoton homma kaikille muillekin kaupunginjohtajille viime vuosina.

Posti aloittaa verkkokaupan pikakuljetusten pilotoinnin kovimpaan sesonkiaikaan. Verkkokaupan ostokset saa kotiin jopa 1-2 tunnin kuluttua ostosten tekemisestä.
– Tutkimusten mukaan kuluttajat haluavat entistä nopeammin verkkokauppaostokset toimitettuna kotiin ja pikakuljetukset koetaan tärkeinä. Uudella palvelulla vastaamme tarpeeseen, ostokset saa kotiin jo 1-2 tunnin päästä tilauksesta. Noudamme tilauksen joko kivijalkakaupasta tai varastolta ja toimitamme sen tilaajalleen esimerkiksi kotiin tai vaikkapa työpaikalle. Pikakuljetuksia tehdään viitenä arkipäivänä viikosta kello 9-20, kertoo Postin verkkokauppakonsepteista vastaava johtaja Ville Vasaramäki.
Verkkokauppaostokset kuljetetaan perille, totta kai, hiilineutraalisti sähköskoottereilla. Palvelu aloitetaan, kuinkas muuten, Helsingin keskustassa.
Paljon kiitoksia hyvät Helsingin korkeat postiherrat. Koettaisitte lisäksi saada kirjeet ja lehdet edes jotenkuten säälliseen aikaan ja hintaan perille myös muulla Suomessa.