Kivijalkakaupat tempaisevat

Mikkelin kivijalkakauppiaat antavat vauhtia bisnekselle ja Iloisen Langan Taina Hihnalalle. (Kuva: Anni Suomela)

Mikkelin keskustan kivijalkakaupat aloittavat uudenlaisen yhteistyön, joka toimii Ihanat Putiikit -nimellä. Ensimmäinen tempaus on tänään torstaina alkava Ihana Ikkuna -näyteikkunakilpailu.

Ihanat Putiikit on kaupunkikeskustojen kivijalkaliikkeiden brändi, joka on saanut alkunsa Jyväskylän keskustaliikkeiden aloitteesta. Yhteistyö leviää nyt Mikkeliin, ja tavoitteena on laajentaa toiminta valtakunnalliseksi.
– Meillä on Mikkelissä hyvin innostava avaus, sillä meillä on näyteikkunakisassa mukana 19 yritystä, kun paljon isommassa Jyväskylässä niitä on 20, sanoo Mikke ry:n toiminnanjohtaja Tiina Maczulskij.

Jyväskylässä on
Ihanat Putiikit -toiminnasta kertynyt kokemusta muutaman vuoden ajan.
– Kivijalkakauppiaat pohtivat kaikkialla samoja kysymyksiä. Nyt on mahdollista ratkoa niitä enemmän yhdessä muiden kanssa.

Vuoden mittaan Ihanat Putiikit järjestävät asiakkailleen useita tapahtumia, joista seuraava on äitienpäivän vaiheille osuva katutapahtuma. Sitten on odotettavissa muun muassa putiikkisuunistus, Ihana Illallinen sekä Ihanat Valot.
Maczulskij arvoi, että Mikkelin kauppiaiden into kohti jouluista yhteistyötä on hyvä.
– Yrittäjät ovat innoissaan yhdessä tekemisestä. Sen näkee vaikkapa siitä, että melkein kaikki Ihana Ikkuna -kisassa mukana olevat kauppiaat ehtivät kuvauksiin Kirkkopuistoon maanantaina aamusta.

Yrittäjille näyteikkunakilpailu on uusi muoto toteuttaa visuaalisesti mielenkiintoista yhteismarkkinointia.
– Ikkunat on koristeltu kaikkien kaupunkilaisten iloksi ja ne ovatkin parhaimmillaan illalla pimeällä, kun liikkeet ovat jo kiinni. Toivomme, että näyteikkunakilpailu houkuttelee ihmisiä liikkumaan keskustassa ja tutustumaan paikallisiin kivijalkaliikkeisiin.
Jyväskylässä on myös samaan aikaan Mikkelin kanssa käynnissä näyteikkunakilpailu. Molemmista kaupungeista valitaan oma voittaja yleisöäänestyksellä.
– Tarkoituksena on myös järjestää molempien kaupunkien voittajaikkunoiden kesken Grande Finale.

Yleisö voi osallistua tänään torstaina alkavaan näyteikkunakilpailu 16. joulukuuta asti mukana olevissa liikkeissä ja Mikkelin Kaupunkilehden verkkosivuilla. Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan lahjakortteja Mikkelin Ihaniin Putiikkeihin.