08.11.

Hämäläinen panostaa hiihtoon

Vili Hämäläinen teki onnistuneet harjoitukset Rantakylän ensilumen ladulla. Jari Turunen ja Anssi Kiljunen ovat ahkeroineet pari viikkoa ensilumen ladun kunnostamisessa. Kaikkiaan lunta oli edellistalvelta varastoituna 20 000 kuutiota. - Torstaina saadaan 2,1 kilometrin lenkki kokonaan valmiiksi. Loppuviikolla on lunta kuljetettava lisää metsäosuudelle, Turunen kertoo. (Kuvat: Antero Heikkinen)

Maastohiihtäjä Vili Hämäläinen, 24, päätti viime vuonna jatkaa hiihtoon panostamista vielä neljä vuotta eteenpäin täysillä siihen satsaten.
Hän opiskelee kauppatieteitä Joensuussa Itä-Suomen yliopistossa, mutta hiihto edellä mennään nyt muutama vuosi.
– Opiskelun pidän mukana kuvioissa, jotta pääsen välillä irti hiihtokuvioista ja joudun haastamaan itseäni käyttämään päätä.
– Työstän opiskeluhommia aina silloin, kun aikaa jää harjoitteluin ja kisojen lomassa aikaa paneutua niihin riittävän syvällisesti.
– Treenaaminen on loppujen lopuksi niin yksinkertaista asioiden toistamista.

Harjoituskausi on Vililtä sujunut hyvin.
– Käynnistyneellä kaudella tavoitteena on selkeä perustason nosto, jotta varsinkin SM-kisoissa sijoitukset vakiintuisivat minimissään 30 parhaan joukkoon.

Mikkelin Hiihtäjät on Vilin mielestä kelpo joukkue erityisesti Suomen Cupin viestikisoihin.
Jere Lipsanen on panostanut hyvin hiihtoon ja nostanut tasoaan. Suunnistaja Juha Hyyryläinen on ollut nyt hiihtohommissa aktiivinen. Topi Huttunen, Juho Neuvonen ja Jussi Tauriainen ovat tutusti mukana.

Rantakylän latu oli Vili Hämäläisen arvoissa alkuviikosta ja viikonlopun ajan niin hyvässä kunnossa.
– Pystyin tekemään ensi viikonlopun Rovaniemen Suomen Cupiin valmistavan kovatehoisen harjoituksen.
– Rovaniemeltä matka jatkuu kahdeksi viikoksi Saariselälle, missä on sekä oma että Suur-Savon hiihdon piirileirit.

Antero Heikkinen

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.