Tanssiva mielenosoitus

Eläkeläiset panivat jalalla koreasti Mikkomarkkinoilla tanssipaikkansa puolesta.

Mikkelin eläkeläisjärjestöt vaativat, että kaupunki osoittaa niiden käyttöön soveliaan tanssipaikan. Vaatimusta tehostettiin mielenilmaisulla keskiviikkona Mikkomarkkinoilla.
Senioritanssijat menettivät pitkäaikaisen tanssipaikkansa Vanhan Sotkun, kun sinne alkuvuodesta kasattiin putkikatsomo harrastajateattereita varten. Sen jälkeen ei ikäihmisille ole löytynyt vakinaista tanssipaikkaa Mikkelistä.

Järjestöjen mitta on täytynyt, ja keskiviikkona kymmeniä tanssin ystäviä kokoontui Marskin patsaalle mieltään osoittamaan. Välillä pantiin myös valssiksi sekä käytiin pyörähtämässä kaupungintalon edustalla.
– Mikkelin pitää turvata kolmannen sektorin toimintaedellytykset tasapuolisesti ja yhdessä suunnitellen. Nykymallissa asianomaisten kanssa neuvottelematta kaupungin koneisto tekee eläkeläisiä koskevia päätöksiä, järjestöjen julkilausumassa todetaan.

Paikalla oli edustus kaupungin 17 eläkeläisjärjestöstä, joissa on toimivia jäseniä yli 3000. Tanssit, monipuolinen liikunta, boccia ja lukuisat harrastusmahdollisuudet ovat eläkeläisjärjestöjen säännöllisessä toiminnassa ympärivuotisesti.
– Tanssien järjestäminen tuo järjestöille myös taloudellisia eväitä monen muun asian toteuttamiseen kuten kulttuuriin, retkiin, matkoihin, järjestöt toteavat.

Eläkeläisten toiminnat
ovat aamu- ja päivätoimintoja. Lausunnossa todettaan, että luulisi veronmaksajain tilojen olevan kaupunkilaisten käytettävissä.
– Olemme yksituumaisesti tehneet eläkeläistoimintojen kehittämisohjelman kaupungille. Meillä on myös äänioikeus ja eläkkeensaajat käyttävät sitä.