Sähkömiehen paluu sorville

Heikki Talvenkorven kotikonttori sijaitsee mukavasti omakotitalossa Mikkelin Seuralassa.

Heikki Talvenkorpi jäi jo eläkkeelle 2010-luvun alussa. Hän vietti vuosia mukavia eläkepäiviä, mutta yhtenä päivänä hän huomasi taas olevansa palkkatöissä.
Talvenkorpi, 67, on syntynyt ja asunut ikänsä Mikkelin seudulla. Kotiseudulla hoituivat myös opinnot, jotka johtivat ammattikoulun ja teknisen opiston kautta sähköteknikon tutkintoon.

Opiskelun ohessakin Talvenkorpi teki töitä. Pisimpään hän palveli Helprintiä, jossa hän työskenteli kolmessa pätkässä yhteensä 25 vuotta.
– Olen asunut aina Mikkelin seudulla lukuun ottamatta parin vuoden piipahdusta Sipoossa, kun olin 1970-luvulla tekemässä asennuksia Loviisan ydinvoimalatyömaalla.

Viimeinen työnantaja oli Mikkelin kaupunginkiinteistöpalvelut, mistä Talvenkorpi jäi eläkkeelle 2011.
Eläkepäivät sujuivat hyvin etenkin vanhojen autojen parissa. Ne ovat miehen rakas harrastus, eikä paluu työelämään ollut käväissytkään mielessä.

Kohtalo puuttui eläkeläisen arkeen 2017 syksyllä. Talvenkorpi tilasi kilpailutuksen jälkeen omakotitaloonsa aurinkopaneelijärjestelmän klaukkalalaiselta Greensolar Oy:ltä.
– Asentajien kanssa sitten harjakaiskahveilla tuli puhetta, että heillä voisi olla minulle käyttöä.

Nopeasti sitten kävi niin, että Talvenkorpi palkattiin Greensolarin sähkötöidenjohtajaksi. Nyt hän on tehnyt yrityksen leivissä töitä jo vuoden.
Talvenkorpi sanoo nauttivansa siitä, että osaamista arvostavat sekä työkaverit että asiakkaat.
– Tämä on tuntunut oikein hyvältä. Jotkut kaverit ovat hiukan töihin paluuta ihmetelleet, mutta vaimo on ollut kaikessa tukena.

Talvenkorpi tekee toimistotyöt kotitoimistossa Mikkelin Seuralassa. Asennusvalvonta vie sitten ympäri Suomea. Työ on tunneissa mitattuna puolipäiväinen. Työajoa kertyy 2300 kilometriä kuukaudessa.
– Olen jaksanut erittäin hyvin. Pidän autoilusta, ja ajattelen, että jos hyvin menee, teen työtä 70-vuotiaaksi.
Harrastukset ovat töihin paluun myötä vaihtuneet. Nyt vapaa-ajan täyttävät vanhojen autojen sijasta yhä enemmän Mäntsälässä asuvat lapsenlapset.
– Vävy on lentokapteeni ja tytär johtava sosiaalityöntekijä, joten tarvetta on paljon isovanhemmille. Lapsenlapset harrastavat kilpaurheilua ja kulttuuria aktiiviesti, kertoo ylpeä isoisä.

Heikki Talvenkorpi

– Syntynyt 1951 Mikkelin maalaiskunnassa