Peräpään valvoja: Hei, hei helikopterit!

Hanat avattiin Hänkissä keskiviikkona. Jäille päästään marraskuun alkupuolella.

Mäntyharjun ja Heinolan entinen johtaja Jussi Teittinen ei jäänyt nuolemaan Punkalaitumen kunnanjohtajakisassa kärsimäänsä tappiota.
Nyt Teittinen on ajamassa uusiin asemiin Taipalsaaressa, jonne hänet on Kuntalehden mukaan valittu haastatteluun.
Taipalsaaren kunnanhallitus päätti tiistaina, että kunnanjohtajan virkaa tavoitelleista kuudesta hakijasta haastatteluihin kutsutaan Teittisen ohella Enonkosken kunnanjohtaja Kari Kuuramaa.

Mikkelissä aikanaan vaikuttanut Matti Muukkonen on saanut lähtöpassit Riihimäen kaupungin muutosjohtajan tehtävästä. Lähtö tuli kesken koeajan.
– Ikävä kyllä jouduimme tekemään tämän päätöksen tällä kertaa, kertoi Riihimäen kaupunginjohtaja Sami Sulkko Kuntalehdessä. Hän ei halunnut avata lähdön syitä lähemmin.
Tullessaan marraskuussa 2008 valituksi Kyyjärven kunnanjohtajaksi Muukkonen oli Suomen nuorin kunnanjohtaja. Hän on toiminut kunnanjohtajana myös Suomenniemellä ja Pyhärannassa.

Mikkelin Nuorkauppakamari tarjoaa taas johtamisen mallia nuorille ensi viikolla.
Nuoret pääsevät päiväksi kurkistamaan Juvan Mervi Simoskan, Lumme Energian Tapo Lehtorannan, Jukureitten Tuomas Muotkan, Auto-Killan Teemu Pulliaisen, Suur-Savon Seppo Tirrasen ja Liisa Gummeruksen, Call Waves Oy:n Riitta Hännisen sekä viestintäyrittäjä Saara Liukkosen arkeen.

Eduskuntavaalit lähestyvät, mutta missä ovat mikkeliläiset naisehdokkaat? Ohut naiskaarti on nyt saamassa toivottua vahvistusta. Mikkelin Keskustanuoret esittävät ehdolle otavalaista Laura Hämäläistä, 23.
Nuoreksi ihmiseksi Hämäläinen on ehtinyt paljon. Hän toimii kaupunginvaltuustossa Mikkelissä ja Tampereella opiskelevien keskustalaisten puheenjohtajana. Keskustan puoluevaltuustokin on hänelle tuttu paikka.

Uutta intoa Mikkelin edunvalvonta totisesti tarvitseekin. Sen enempää kansanedustajat kuin kaupungin virkakuntakaan eivät ole korvaansa lotkauttaneet pelastushelikopterin saamiseksi Mikkeliin.
Länsi-Savo-lehti kertoi maanantaina, että Mikkeli jättää uuden pelastushelikopterin paikkaväännön suosiolla Lappeenrannan ja Kouvolan väliseksi kisaksi.
Minkähän ihmeen vuoksi? Ei ole viitsitty vai osattu?

Ministeriön työryhmäesitys on viemässä kopteria Lappeenrantaan. Lopullisen päätöksen tekee valtioneuvosto, jossa Etelä-Savolla on poikkeuksellisesti kaksi edustajaa, Jari Leppä (kesk) ja Antti Häkkänen (kok).
Nyt ei auta olla liian kaino. Mallia voi ottaa vaikkapa Anne Holmlundista (kok), joka aikanaan ohjasi kylmänviileästi hätäkeskuksen Tampereelta kotikulmilleen Poriin.

FB:ssa on taas virinnyt keskustelu siitä, voiko poikia sanoa pojiksi ja tyttöjä tytöiksi. Eräs entinen opettaja tumasi, että voisi olla hyvä avata päivä luokassa sanomalla arvoisat asiakkaat.