Mikko ja Henri arvostavat rohkeutta

ikko Kokkonen ja Henri Nikkanen pelasivat juniorina samoissa joukkueissa. Nyt taistellaan liigapisteistä. (Kuva: Antero Heikkinen).

Jukurien liigajoukkueen nuoret 17-vuotiaat superlupaukset Mikko Kokkonen ja Henri Nikkanen
ovat aidosti hyvillään joukkueensa hyvästä meiningistä ja tekemisen ilosta.
– Saa ja pitää olla rohkea jäällä. Kaikkensa yrittäminen on keskiössä, eikä virheistä rangaista.
– Joukkueen arki maistuu hyvältä, Mikko ja Henri arvioivat yksituumaisesti.

Molemmat ovat saaneet hyvän lähdön kauden liigavauhtiin. Mikko on kymmenessä ottelussa kirjannut viisi syöttöpistettä.
– Maali odotuttaa, tulee aikanaan, mutta en ota siitä paineita.
Ensimmäistä liigakauttaan pelaavan Henrin saldo on kuudessa ottelussa yhden pelitilannemaalia ja yhden rankkarista.

U18 MM-kultaa viime keväänä saavuttanut Kokkonen debytoi liigassa jo pari vuotta sitten ja pelasi viime kaudella 12 liigaottelua.
Nyt hän on pelannut kaikki ottelut hyvällä sykkeellä Ville Hyvärisen parina.
– Ville on hyvä, kannustava ja opettavainen pari.

Mikko myöntää realistina, että koki selviytymispaineita kahdella edellisellä kaudella.
– Osaamisen vahvistumisen myötä itseluottamus on nyt hyvässä kunnossa.
– Rohkeus tukea hyökkäyksiä kasvaa peli peliltä.
Kokkonen haluaa vahvasti kehittyä pisteidentekijäksi, joilla auttaa osaltaan joukkuetta tuloksellisesti.
– Voimaa on hankittu lisää ja se iso apu molemmissa päissä.
Mikon mielestä kotivoitto viime lauantaina tuli tärkeään aikaan.
– Keskiviikon Ilves kohtaamisen jälkeen on vajaan viikon tauko. Peliloma tulee tarpeeseen hyvin tiiviin ottelurupeaman jälkeen. Toki treenataan loppuviikollakin.

Mikko Kokkonen vakuuttaa, että ensi tiistaina Jukurit on jälleen huippuvireessä, kun Ässät luistelee
vastaan Kalevankankaalla.
– Viihdyttävää peliä on tarjolla ilman taikatemppuja. Toivotaan halli täyteen väkeä. Kotikatsomo on iso tuki Jukureille.

Kokkonen luottaa Jukurien pelaavan play off-pelejä kauden päätteeksi.
Ensi huhtikuussa hän haluaa olla puolustamassa U18 maajoukkueessa MM-kultaa.
– Iso tavoite on olla ensi kesäkuussa mukana NHL:n varaamien pelaajien joukossa.
Nettilukiossa Mikolla on meneillään toinen vuosi. Erityisesti englanninkielen opinnot ovat mieleisiä ja tärkeitä tulevaa varten.

Tervetullut paluumuuttaja

Jukurien liigajoukkueen kuopus Henri Nikkanen, 17, on tervetullut paluumuuttaja Mikkeliin.
Henrin ensimmäinen SM-liigakausi on käynnistynyt lupaavasti. Kuudessa liigapelissä on syntynyt kaksi maalia.
Neljässä A-nuorten liigaottelussa on kertynyt kolme syöttöä.

Nikkanen on saanut mielestään erinomaisen vastaanoton liigajoukkueeseen.
– Joukkueessa on hyvä ja kannustava meininki kaikkien kesken.
Peliaika on hänen mielestään omasta suorittamisesta kiinni.

Kalevankankaan tunnetusti arviointikykyinen yleisö on jo ihastellut Nikkasen luistelutaitoa.
– Hyvä ja hyvä. Eniten tehtävää on luistelussa. Haluan ja voin ottaa vielä ison askeleen eteenpäin pelillisesti, Henri tiivistää analyyttisesti.
Kaikki liigajoukkueet ovat syksyn aikana Henrille uusia ja kovia vastustajia ja sen myötä haasteellisia kohdata.
– Toki HIFK:n ja JyP:n maalivahdin ohittamiset ovat maistuneet makeilta.

Henri Nikkanen pelasi Jukurien junioreissa 5-14 vuotiaana, joista useimmiten samoissa joukkueissa Mikko Kokkosen kanssa. Juniorina pelivuosia kertyi myös MP:n ja Kamppareiden joukkueissa.
– Jalkapallo ja jääpallo jäivät luonnostaan sivuun, kun muutin 15-vuotiaana Jyväskylään ja JyP:n junioreihin.
Keväällä 2018 Nikkanen sanoo miettineensä tulevaisuutta pitkällä tähtyksellä. Vaihtoehtona oli myös USA:n yliopistosarjat.
– Jukureiden kanssa syntyi kahden vuoden sopimus ja olen siitä hyvilläni. Mikkeliin paluu oli mieleinen asia.

Jääkiekko on
Henrille tärkeällä sijalla, mutta myös lukion suorittaminen kunnialla.
– Syksyn yo-kirjoitusten äidinkieli ja yhteiskuntaoppi sujuivat hyvin. Ensi keväänä on vielä edessä englanti ja matematiikka.
Mikko Koivu on poikavuosista alkaen ollut Henrin esikuva ja niin on edelleenkin.

NHL on luonnollisesti myös Henri Nikkasen tavoitteissa keskeisellä sijalla. Ensi kesäkuussa on ensimmäinen mahdollisuus tulla varatuksi.
– Tämä kausi on vasta alkutaipaleella. On vastatattava valmennusjohdon odotuksiin niin SM- kuin A-nuorten liigassa ja tarjottava parasta mahdollista tekemistä Kalevankankaan kiekkotyleisölle.
– Tokkakai haluan myös U18 MM-kisoihin.

Antero Heikkinen