Maakunnan suurin eläkeyhdistys 40 vuotta

Hopeisen ansiomerkin saivat: Maija Pylkkänen, Ossi Hölttä, Sirpa Montonen, Ilmo Waide, Aila Hänninen, Aulis Karstunen ja Hilkka Karjalainen. (kuva: Antero Heikkinen).

Eläkeliiton Mikkelin Seudun yhdistys on neljän vuosikymmenen aikana varttunut 621 jäsenellään Etelä-Savon suurimpien eläkeyhdistysten joukkoon.
Yhteisöllisyys, laaja-alainen harrastus- ja virkistystoiminta on keskeisintä viime perjantaina 40 vuottaan juhlineen yhdistyksen toiminnassa.

Eläkeliiton toiminnanjohtaja Anssi Kempin mukaan Mikkelin Seudun yhdistys on hyvä esimerkki toimivasta yhdistyksestä, joka kokoaa vapaaehtoisuudellaan erilaisen virkistystoiminnan pariin suuren joukon eläkeläisiä ja varttuneita kuntalaisia.
– Yhdistyksenne toiminnassa kiteytyy se paikallinen aktiivisuus, jolla on saatu aikaan kaikille avointa ja esteetöntä virkistys- ja harrastustoimintaa.
– Liikutte ja liikutatte kiitettävän aktiivisesti. Boccia, kuntosali – ja vesiliikuntaryhmiin osallistuu iso joukko jäseniä.

Erityisesti toiminnanjohtaja Kemppi kertoi ilahtuneensa tanssiperinteen jatkuvuuden takaamisesta muiden paikallisten eläkeyhdistysten kanssa.
– Tansseihin osallistuu kerrallaan runsaasti eläkeläisiä ja se on erinomaista liikuntaa ja tanssit erinomaisia sosiaalisen vuorovaikutuksen kohtaamispaikkoja.
– Toinen erikoisuutemme, korttipeliryhmä kelpaisi vientituotteeksi muihinkin Eläkeliiton piireihin.

Tämä kaikki aktiivinen toiminta on Anssi Kempin mukaan osoitus siitä, että Mikkelissä ollaan omalla toiminnalla mitä parhaimmalla tavalla toteuttamassa Eläkeliiton strategiaa: ”Enemmän elämältä”.
– Yhdistyksenne on tehnyt vuosikymmeniä sekä yksin että yhteistyössä muiden kanssa erinomaista työtä eläkeläisten ja eläketurvaa saavien virkistyksen ja elinolojen edistämiseksi.

Eläkeliiton kultaisen ansiomerkin saiMaija Tullinen. Hopeisen ansiomerkin saivat Riitta Huhtinen, Aila Hänninen, Ossi Hölttä, Hilkka Karjalainen, Aulis Karstunen, Sirpa Mustonen, Maija Pylkkänen ja Ilmo Weide.