E. Valjakka Oy on Mikkelin Vuoden yritys

Mikkelin Vuoden yritys -palkinnon on saanut E. Valjakka Oy. Mikkelin Yrittäjien hallitus nostaa palkintoperusteluissa esiin sen, että palkittava yritys on aikoinaan tarttunut tilaisuuteen, kun uusi ala avautui kilpailulle. Yrityksellä on ollut rohkeutta laajentaa sekä tehdä investointeja ja samaan aikaan on tehty hyvää tulosta.
Yrityksessä on myös tehty onnistunut sukupolvenvaihdos kymmenen vuotta sitten. Yrityksellä on suunnitelmat tulevaisuuteen ja uusia aluevaltauksia on tehty.

E.Valjakka Oy:n yrittäjä Esa Valjakka sanoo, että palkinnon saaminen on erittäin mieltä lämmittävä asia. Hän ei ota kunniaa itselleen. Iso käsi kuuluu henkilökunnalle.
– Luottopelaajien avulla pystytään tekemään tulosta ja varmistamaan asiakkaiden saama palvelu.
Osaavasta ja sitoutuneesta porukasta näkee Valjakan mielestä, että tämä on hänelle ja yritykselle etuoikeus.
Suuren kiitoksen Esa antaa myös isälleen Erkille, jonka kanssa strategiaa on vuosien aikana pohdittu ja vedetty suuntaviivoja tekemiselle. Tulevaisuuteen Esa katselee avoimin mielin ja sanoo, että täysillä painetaan edelleen eteenpäin, pyritään olemaan ketteriä ja joustavia. Suunnitelmissa on kehittää katsastuspuolelle lisäpalveluita.

E. Valjakka Oy on perustettu 1998 ja vuonna 2008 on tehty sukupolvenvaihdos. Yritys on ollut perheyritys alusta alkaen. Mukana ovat olleet vanhemmat, Erkki ja Irma Valjakka sekä katsastuspuolen yrityksessä ovat nykyään myös perheen tyttäret Ulla-Maija Valjakka-Lavikainen ja Leena Ylinen.
Henkilökuntaa on 50 ja kiinteitä katsastustoimipaikkoja on seitsemän; Mikkelissä, Pieksämäellä ja Varkaudessa on yhdet toimipisteet, Savonlinnassa ja Kuopiossa on kaksi. Kiinteiden paikkojen lisäksi on saman verran matkapaikkoja, joissa käydään katsomassa autoja.
Viime vuosina toimintaa on laajennettu myös autojen vuokraukseem. Scandia Rentin franchising toiminnassa yritys on mukana neljällä paikkakunnalla; Mikkeli, Varkaus, Iisalmi ja Kuopio.

Mikkelin Yrittäjät on palkinnut Vuoden yrityksen vuodesta 1985 lähtien. Tämän vuoden palkinto luovutettiin perjantaina 12.10. Mikkelin Yrittäjien 40-vuotisjuhlien yhteydessä Mikaelissa.