13.09.

Kivijalkakauppias vaihtaa vapaalle

Kuun vaihteessa eläkkeelle jäävä Vuokko Korhonen ja Aspolan uusi yrittäjä Taina Hihnala näkevät perinteisen kivijalkaliikkeen tulevaisuuden valoisana. -Tiedän Liikkeen jatkavan osaavissa käsissä, Korhonen tuumaa.

Mikkelissä Porrassalmenkadulla sijaitsevan käsityö- ja askarteluliike Aspolan yrittäjä Vuokko Korhonen, 63, siirtyy viettämään eläkepäiviään kuun lopussa.
Ensi vuonna kolmekymppisiä viettävän kädentaidon aarreaitan toimintaa tulee jatkamaan Korhosen pitkäaikainen ystävä Taina Hihnala, 49.

Vuokko Korhonen on toiminut Aspolan yrittäjänä seitsemän vuotta. Hyvästit ovat yhtäaikaisesti sekä haikeat että iloiset.
– Tämä liike on kuin minun lapseni, jolle olen antanut kaikkeni. Kuluneista vuosista yrittäjänä olen nauttinut suunnattomasti. Ennen kaikkea minulle tulee ikävä asiakkaitani, mutta positiivisella asenteella mennään kohti tulevaa.

Päätös eläkkeelle jäämisestä ei ehtinyt kypsyä Korhosen mietteissä pitkään.
– En ole vielä ehtinyt oikein tajuta, että vain pari viikkoa on enää jäljellä. Vaikka hyvästit ovat haikeat, jään pois hyvillä mielin. Tiedän Aspolan jatkavan osaavissa käsissä.
– Päätös syntyi vasta hiljattain. Koin, että nyt on hyvä aika vaihtaa vapaalle. Yritys voi hyvin, ja minulla riittää energiaa eläkepäiville. Keskeneräiset käsityötkin tulevat valmiiksi, ja mikä tärkeintä, aikaa jää enemmän lapsenlapsilleni ja muille läheisilleni.

Taina Hihnalalle yrittäjän saappaat eivät ole ennestään tutut, mutta käsityöt ja asiakaspalvelu ovat lähellä sydäntä.
– Yrittäjän ammattitutkinto-opinnot Esedulla ovat loppusuoralla ja yhden opinnäytetyöni tein Aspolan liiketoiminnan kehittämisestä.
Opinnäytetyön lisäksi liike on Hihnalalle tuttu paitsi lukuisista ostosreissuista, myös työharjoittelusta, jonka hän kävi Aspolassa vuonna 2012 kouluttautuessaan tekstiiliartesaaniksi.
– Vaikka Aspola on minulle jo tuttu, täytyy myöntää, että kyllä jännittää. Jännitys on onneksi vain positiivista. Vuokko on luvannut olla tukenani ja tulla avuksi tarvittaessa. Hän jättää minulle hyvin pidetyn yrityksen, jota on ilo lähteä vetämään.

Uusi yrittäjä kertoo, että Aspolan liike tulee kokemaan ilmeenkohotuksen, mutta tarjonta säilyy entisellään. Ensi kuussa Aspolassa alkavat myös käsityökurssit.
– Tarjonta ei ainakaan vähene ja tuotteet säilyvät laadukkaina. Liikkeestä ei edelleenkään tarvitse lähteä ideoitta, hän lupaa.
Työnsä vastapainoksi Anttolassa asuva Taina Hihnala viettää aikaa lastensa kanssa ja lenkkeillen.

Vuokko Korhosen voi tavata jatkossa vaikkapa jääkiekkokatsomosta. Jääkiekko on lähellä Vuokon sydäntä pojan ja pojanpoikien harrastuksen myötä. Hänen pojanpoikansa siirtyi hiljattain Itävallasta pelaamaan jääkiekkoa KalPa-junioreihin.

Vuokko Korhosen läksiäisiä vietetään Aspolassa kakkukahvien merkeissä ensi maanantaina 17. syyskuuta kello 10-17.

Anni Suomela

Kommentit

  1. Vuokko Korhonen 13/09/2018 09:06

    Kiitos Anni ihanasta, taitavasti tehdystä jutusta.
    Terveisin Vuokko ja Taina

    • toimitus 13/09/2018 09:34

      Kiitos teille! Yritän ehtiä poikkeamaan maanantaina läksiäisissä! Terveisin, Anni Suomela

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.