Jukurit janoaa kahdeksan joukkoon

Jukurien harjoituspelien makein voitto tuli Kalevankaalla. Ville Niemisen päävalmentama Pelicans kukistui elokuun lopulla vauhdikkaiden otteiden siivittämänä 4-0.
Liigakauden kotiavauksessa Jukurit kohtaa HIFK:n lauantaina klo 17. Kalevankankaalla on tiedossa jo klo 15 alkaen monipuolista tekemistä ja oheisohjelmaa. HIFK:n fanitkin toivotetaan tervetulleeksi jo ennen ottelua. (kuva: Antero Heikkinen).

Liiga-Jukurien pelaajisto janoaa yhdessä valmennusjohdon kanssa vähintään kahdeksatta sijaa alkavana viikonloppuna käynnistyvällä Jukurien kolmannella liigakaudella.
– Tavoite on linjassa seurajohdon tekemän 5-vuotissuunnitelman kanssa, jonka mukaan ensi maaliskuussa päättyvän runkosarjakauden minimitavoite on pudotuspeleihin yltäminen, sanoo toimitusjohtaja Tuomas Muotka.
– Rohkeus, uskallus ja menestyksen nälkä on ollut keskiössä, kun olemme pelaajien kanssa asettaneet kunniahimoisen menestystavoitteen, täsmentää päävalmentaja Pekka Kangasalusta.
– Se tarkoittaa, että puolet liigajoukkueista jää runkosarjan päättyessä meidän taakse, jolloin Jukurit on kahdeksan parhaan suomalaisen jääkiekkojoukkueen joukossa.

Kangasalusta korostaa, ettei mestaruutta ja mitaleja jaeta ennen kuin pelit on pelattu. Kaikki sijat 1-15 ovat mahdollisia pelaajabudjeteista riippumatta.
– Runkosarjan kaikissa 60 ottelussa on jaksettava taistella loppusummeriin saakka.
– Erityisen merkityksellistä koko seuran kannalta on suoda menestyksen hetkiä eteläsavolaisille jääkiekon ystäville mahdollisimman täydessä Kalevankankaan kotihallissa.

Urheilutoimenjohtaja Mikko Hakkarainen on hyvillään, että uudistunut ja nuorentunut joukkue on valmistautunut ja aloittaa terveenä perjantaina Kuopiossa KalPan vieraana liigakauden.
– Liigakauden ensimmäisten viikkojen aikana saamme Kalevankankaalle puolenkymmentä CHL-sarjaa pelaavaa kotimaista huippujoukkuetta puolustavan CHL-mestari JyP:n ja liigamestari Kärppien johdolla. Se tarkoittaa parasta mahdollista suomalaista kiekkoviihdettä.

Toimitusjohtaja Tuomas Muotkan mukaan kausikorttien määrällinen ja taloudellinen saldo on hyvä, kun toistatuhatta kausikortti on myyty ennakkoon.
Lauantaina 15.9. on vastassa tunteita herättävä Helsingin IFK faneineen klo 17 käynnistyvässä liigakamppailussa Kalevaankaalla.

Antero Heikkinen