Voimisteluseuran uudet tuulet

Mikkelin Naisvoimistelijoiden toiminnanjohtajana kuun alussa aloittanut Tarja Ikonen esitteli uutta seuran salia maanantaina aamupäivästä. Samoissa tiloissa sijaitsee myös seuran toimisto.

Mikkelin suurimpiin urheiluseuroihin lukeutuvan Mikkelin Naisvoimistelijoiden syyskausi käynnistyy muutosten tuulten saattelemana.

Seura avasi viime viikonloppuna uuden salin Siekkilään Pohjolankadulle, entisiin Etelä-Savon Mainospisteen tiloihin. Noin 200 neliöisen salin lisäksi tiloissa sijaitsee myös seuran toimisto.
Kuun alussa seuran toiminnanjohtajana aloittanut Tarja Ikonen, 38, sanoo, että uuden salin vuokraamisen myötä seuran toimintaa on mahdollisuus kehittää entisestään.
– Salivuoroja on helpompi järjestää, kun käytössä on myös oma sali. Käytämme toki edelleen lisäksi Mikkelin koulujen tiloja, sillä uusi sali on huonekorkeudeltaan niin matala, etteivät esimerkiksi cheerleading-ryhmien harjoitukset onnistu täällä, Ikonen selventää.

Ensi vuonna 110 vuotta täyttävässä seurassa on vuosittain noin 800 harrastajaa. Ohjaajia seuralla on nelisenkymmentä. Lajeista ja ryhmistä löytyy tarjontaa sekä lapsille että aikuisille.
– Nuorimmat harrastajat ovat alle yksivuotiaita, sillä järjestämme myös perheliikuntaa. Myös ohjaajissa on kokeneiden konkareiden lisäksi paljon nuoria.

Seuran syyskausi
käynnistyy 3. syyskuuta. Naisvoimistelijoiden ryhmätarjonnassa on muun muassa tanssia, akrobatiaa, kahvakuulaa, tanssillista voimistelua, telinejumppaa ja kehonhuoltoa.
Ikonen sanoo, että lajitarjonnasta löytyy varmasti mieleisiä harrastusvaihtoehtoja myös miehille.
– Vaikka seuran nimi viittaakin siihen, että olemme vain naisten seura, ovat miehet tervetulleita ryhmiimme. Liikkua saa varmasti, hän lupaa.

Tarja Ikosen oma voimistelutausta on pitkä. Hän aloitti voimistelun Joensuun Naisvoimistelijoissa ollessaan kahdeksanvuotias. Ohjaajana Ikonen aloitti 12-vuotiaana, jonka lisäksi kokemusta on karttunut myös kilpavoimistelusta.
Mikkelin Naisvoimistelijoiden johtokunnassa ja ohjaajana hän on toiminut 16 vuotta.
– Voimistelu on lajina tosi monipuolinen, jossa pystyy jatkuvasti kehittymään. Minulle tämä on elämäntapa.

Mikkelin Naisvoimistelijoiden syyskaudelle ilmoittautuminen on nyt käynnissä. Lisätiedot seurasta ja ilmoittautumiset www.mikkelinnaisvoimistelijat.fi.

Tarja Ikonen, 38
– Mikkelin Naisvoimistelijoiden toiminnanjohtaja
– Harrastanut voimistelua 8-vuotiaasta, ohjannut 12-vuotiaasta
– Syntynyt Kirkkonummella, lapsuus ja nuoruus Joensuussa
– Muutti Mikkeliin vuonna 2001
– Perheeseen kuuluu mies ja kaksi lasta
– Koulutus: ylioppilas, sosionomi YAMK, tanssi- ja liiketerapeutti.
– Harrastaa akrobatiaa ja opiskelua
– Motto: ”Jos ajattelet kaksi kertaa, että jotain pitäisi tehdä, niin tee se heti.”
– Onnelliseksi tekee: perhe
– Onnettomaksi tekee: ihmisten välinpitämättömyys