Valtola avaa pelin

Oskari Valtola tavoittelee paikkaa eduskunnassa ensi kevään vaaleissa.

Mikkeliläinen työterveyslääkäri Oskari Valtola, 42, lähtee tavoittelemaan kansanedustajan paikkaa ensi kevään eduskuntavaaleissa. Ensimmäinen tavoite on päästä ehdolle kokoomuksen listalle Kaakkois-Suomen vaalipiirissä.

Ratkaisu ehdokkuudesta ei Valtolan mukaan ollut helppo. Pohdinta tiivistyi kesän mittaan.
– Huoli maan ja Etelä-Savon tulevaisuudesta ja halu vaikuttaa niihin painoi päätöksessä. Lisäksi kyselyt ja kannustus ehdokkaaksi ryhtymisestä kesän aikana pitivät pohdinta ja päätösprosessia yllä.

Valtola sanoo käyneensä pitkät ja perusteelliset keskustelut vaimonsa ja lastensa kanssa. Perheessä on kolme peruskoulukäistä lasta.
– Eniten pohditutti perheen mielipide ja tuki. Lisäksi työni Etelä-Savon Työterveydessä on oikeasti aivan huippua. Päätös ei ole siis todellakaan ollut helppo.

Valtola oli viime vuoden kuntavaaleissa Mikkelin kokoomuksen ääniharava 790 äänellä, mikä oli kaupungin kolmanneksi korkein äänimäärä. Edellä olivat Satu Taavitsainen (sd) ja Veli Liikanen (vihr).
Valtola toimii Mikkelin kaupunginvaltuuston ensimmäisenä varapuheenjohtajana ja Etelä-Savon maakuntavaltuuston varapuheenjohtajana. Hän on toisen polven kuntapoliitikko. Hänen äitinsä Pirkko Valtola toimi pitkään kuntapäättäjänä Mikkelin kokoomuksen riveissä.

Valtolalla on pitkä tausta mikkeliläisessä urheiluelämässä, etenkin squashin ja taitoluistelun parissa. Hän toimii Lääkäriliiton Mikkelin paikallisosaston puheenjohtajana sekä Mikkelin keskussairaalan puolesta -kansanliikkeen vetäjänä.
Sote-uudistuksen lisäksi Valtola pitää tärkeänä sosiaaliturvan uudistamista. Väestön ikääntyminen ja työelämän murros pakottavat merkittäviin muutoksiin.
– Erityisen tärkeänä pidän sitä, että työnteko on edelleenkin meidän yhteiskuntamme selkäranka. Lisäksi kolmen lapsen isänä koen ympäristö-, koulutus- ja talousasiat erittäin tärkeinä Suomen tulevaisuuden kannalta.

Mikkelin kokoomuksen ykkösehdokas on viime vaaleissa ollut Lenita Toivakka, joka istuu nyt kolmatta kauttaan eduskunnassa. Toivakka ei ole aikomuksistaan vielä kertonut, eikä hän vastannut Kaupunkilehden yhteydenottopyyntöihin.
Kokoomuksen Mikkelin kunnallisjärjestö hyväksyy ensimmäiset eduskuntavaaliehdokkaat ensi tiistain kokouksessaan. Vaalit käydään 14. huhtikuuta 2019.

1. Oma edustaja löytynyt! 11/08/2018 20:59

Oma ehdokas löytyykin nyt helposti. Paljon hyvää olet jo saanut tehnyä mikkeliläisten ja Itä-Suomen hyväksi. Hyvä Oskari!