Sotilasmusiikki raikaa Tykkipuistossa

Mikkelin Varuskuntasoittokunnan Perinneyhdistyksen historiavastaava Pertti Ukkonen, lauantain tapahtumassa äkseeraavaa joukkoa johtava soittaja Arttu Kivekäs ja yhdistyksen puheenjohtaja Jari Metsola odottavat Tykkipuiston tapahtumaan tuhatta kävijää.

Mikkelin vanhan kasarmialueen Tykkipuistossa pääsee tulevana lauantaina seuraamaan kavalkadia, jota tahdittaa suomalainen sotilasmusiikki Kalevalasta aina nykypäivään saakka.
Uudenlaisen Mikkelin Varuskuntasoittokunnan Perinneyhdistyksen järjestämän tapahtuman tavoitteena on tukea Jalkaväkimuseossa parhaillaan esillä olevaa, Mikkelin varusmiessoittokunnan vaiheista kertovaa Meijän pojat -näyttelyä ja osaltaan elävöittää vanhaa kasarmialuetta.

Tapahtuma käynnistyy lauantaina kello 13 avajaistahdeilla, jotka Elina Sjögrénin esittämä Kullervo Kalervonpoika töräyttää tuohitorvella ratsun selästä.
Avajaistahtien jälkeen noin 30-jäseninen soittokunta esittää sotaväen eri aikoina käyttämää juhla- ja paraatimusiikkia. Äkseeraavaa joukkoa johtaa rumpuja soittava Arttu Kivekäs.
Noin 45 minuuttia kestävän musiikkiosuuden jälkeen Jalkaväkimuseon tiloissa esitellään soittimia lapsille, ja pääseepä soittimia halutessaan myös testaamaan.

Tapahtuman on ideoinut Mikkelin Varuskuntasoittokunnan Perinneyhdistyksen historiavastaava Pertti Ukkonen.
Hän odottaa kaikille avoimeen tapahtumaan tuhatpäistä yleisöä.
– Olemme huolehtineet, että myös huonosti liikkuvat pääsevät nauttimaan tapahtumasta. Toivotaan, että sää suosii meitä. Jos tapahtuma onnistuu tänä vuonna, mahdollisesti järjestetään tulevaisuudessa uudestaan samantyyppinen kokonaisuus, Ukkonen tuumaa.

Mikkelin Varuskuntasoittokunnan Perinneyhdistys on saanut Etelä-Savon rahastolta apurahan tapahtuman toteuttamiseen. Paikalla on myös sotilaskotiauto munkkikahveineen ja reserviläisten soppatykki hernekeittoineen.
Tapahtuman juontaa Viki Vänttinen ja siihen on vapaa pääsyy.

Suomalaista sotilasmusiikkia Kalevalasta nykypäivään -tapahtuma Tykkipuistossa tulevana lauantaina 11. elokuuta kello 10 alkaen.

Anni Suomela