Mäkinen valmis jatkoon

Pentti Mäkinen on johtanut Etelä-Savoa vuodesta 2014. Myös jatko uudessa maakunnassa vuoden 2021 jälkeen kiinnostaa häntä.

Etelä-Savon maakuntajohtaja Pentti Mäkinen on käytettävissä myös uuden, 2021 aloittavan Etelä-Savon maakunnan johtoon.
– Olen kiinnostunut jatkamaa myös uuden Etelä-Savon maakunnan johdossa vuonna 2021.

Varatuomari Mäkinen, 61, on toiminut Etelä-Savon maakuntajohtajana vuodesta 2014 alkaen. Hän tuli nykyiseen tehtäväänsä Elinkeinoelämän Keskusliiton EK:n palveluksesta. Sitä ennen hän työskenteli pitkään Keskuskauppakamarissa.

Mäkinen on valmis jatkamaan työtä uudistuneessa maakunnassa, jota on ollut viime vuodet valmistetelemassa.
– Olen ollut rakentamassa ja suunnittelemassa uutta maakuntaa, ja olen valmis jatkamaan työtä Etelä-Savon hyväksi.

Vaikka Etelä-Savon kehitys ja kasvu ovat laahanneet muuhun maahan verrattuna, ei Mäkinen ole kokenut tehtäväänsä maakuntajohtajana kivireen kiskomiseksi.
– Olen saanut tehdä erittäin kiinnostavaa työtä eteläsavolaisten hyväksi.
Työtä riittää esimerkiksi Etelä-Savon väestökehityksen kohentamisessa. Helppoa ei suunnan kääntäminen maakuntajohtajankaan mukaan ole.
Yhtenä jarruna on pidetty erimielisyyksiä Mikkelin ja Savonlinnan kesken. Mäkinen sanoo, että nyt suunta on oikea.
– Yhteistyö on mennyt parempaan, mikä on näkynyt maakuntauudistuksen valmistelussa. Sitä on tehty koko maakunnan yhteisvoimin.

Vuonna 2021 maakuntauudistus myllertää kuntien ja valtion aluehallinnon palvelut ja tehtävät. Sosiaali- ja terveyspalvelujen lisäksi 18 maakunnan vastuulle kootaan suuri joukko valtion aluehallinon tehtäviä. Etelä-Savon maakunnasta on tulossa 8000 henkilön organisaatio.